Tijdlijn ligt op puinhopen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De tijdlijn is letterlijk in de puinhopen terug te vinden.
De tijdlijn is letterlijk in de puinhopen terug te vinden. (Foto: Picasa)

Tijdlijn ligt op puinhopen

Aan de Lageweg is nu wel heel duidelijk zichtbaar dat er een nieuwe sportaccommodatie moet worden gerealiseerd. Grote machines deden daar inmiddels hun verwoestende werk. Op de plek van bestaande kleedkamers, vergaderzaaltjes, clubhuis en sporthal liggen de puinhopen er een beetje triest bij. De voetbalclub SJC heeft inmiddels een noodaccommodatie betrokken. Waarvan, zoals het er nu uitziet, nog wel 2 jaar gebruik van moet worden gemaakt.

Inmiddels komen er van diverse kanten kritische geluiden over de voortgang van het proces. Eerder al vreesden men als gevolg van de fusie en de komst van een nieuw college grote vertragingen. Toenmalig wethouder van Duin verklaarde echter eind 2018 nog in een interview:'Het gaat allemaal voortvarend en we liggen perfect op schema. De tijdlijn op de daklijst van het clubhuis is er niet voor niets.' Maar inmiddels ligt de daklijst inclusief de tijdlijn tussen het puin en worden de geruchten steeds luider dat, ondanks alle mooie beloften, een officiële ingebruikname rond de viering van het 100-jarig bestaan, beslist kan worden vergeten. Vanuit de huidige politiek komen verbaasde geluiden over de rol van het voormalige college. Die vooral de ingebouwde formele zekerheden richting uitvoerende aannemers zien als onpraktisch en tijdrovend. Van de kant van de trouwe aanhang meer reacties in de zin van 'zie je wel'.

Volgens de officiële informatie zou de Europese regelgeving de oorzaak zijn van een maandenlange vertraging van de aanbesteding. In de wandelgangen wordt echter ook beweerd dat er dus ook door het lokale bestuur niet adequaat is omgegaan met de bestaande realiteit in de bouwwereld. Zo is er ook nog steeds geen omgevingsvergunning afgegeven die wettelijk noodzakelijk is. College en gemeenteraad moeten hier nog eerst hun fiat aan geven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>