Parkeerdruk rond de Boulevards wordt aangepakt | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Met borden zal worden aangegeven waar tijdelijk niet geparkeerd kan worden. | Foto: Wim siemerink
Met borden zal worden aangegeven waar tijdelijk niet geparkeerd kan worden. | Foto: Wim siemerink (Foto: Picasa)

Parkeerdruk rond de Boulevards wordt aangepakt

Parkeren is al lange tijd onderwerp van de politieke discussie. Het gehouden parkeeronderzoek leverde conclusies op die hierover bepaald geen nieuwe inzichten verschaften. Een parkeerplek veroveren in het toeristisch gebied bleef een zoektocht. Dus werd in 2018 besloten tot de aanschaf van een verwijssysteem.

Verschillende ondernemers vreesden openlijk dat Noordwijk door consumenten en toeristen zou worden gemeden wegens parkeerproblemen. Bewoners klaagden dat zij hinder ondervonden van het rondjes rijdend verkeer. In het verleden werd al vaker gesproken over de wenselijkheid van een goed werkend verwijssysteem. In het parkeeronderzoek werd dit nadrukkelijk meegenomen. De hoge kosten waren aanvankelijk een reden om een pas op de plaats te maken. Maar nu is er actie. Volgende week maandag wordt begonnen met het plaatsen van de benodigde censoren in het plaveisel. Plus het hangen van kastjes aan lantaarnpalen. Het is een draadloos systeem waarbij op diverse plaatsen leesbaar wordt waar en hoeveel plekken er beschikbaar zijn.


DRIP's

De beleidsmedewerker van de gemeente meldden ons eerder al dat op de toegangswegen het parkeerverwijssysteem wordt aangevuld met extra zogenaamde DRIP's, Dynamische Route Informatie Panelen, om daarmee te verwijzen naar het P+R-terrein waar vandaan de pendelbus naar het strand rijdt. En in het gesloten coalitieakkoord werd vervolgens overeengekomen: 'Flexibele oplossingen als verwijsborden en een parkeerverwijssysteem worden 'gemeente dekkend' gemaakt. Ook particuliere parkeervoorzieningen worden hierbij betrokken'.

In eerste instantie worden echter alleen de openbare parkeerterreinen in Noordwijk aan zee op het Parkeerverwijssysteem aangesloten. De aanleg blijf voorlopig nog beperkt tot Wantveld, K.W. Boulevard, K.A. Boulevard en Jan Kroonsplein. Het plaatsen van de benodigde censoren gaat een week in beslag nemen. Voor toeristen, hoteliers en bewoners zal er wel sprake zijn van enige overlast. Met borden zal worden aangegeven waar tijdelijk niet geparkeerd kan worden. Waarbij wel geld dat foutparkeerders toch kunnen rekenen op een bekeuring.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>