Lintjesregen in Noordwijk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De tien gedecoreerden. | Foto: Willem Krol
De tien gedecoreerden. | Foto: Willem Krol (Foto: )

Lintjesregen in Noordwijk

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld reikte vandaag tien koninklijke onderscheidingen uit.

De decorandi worden gezien als personen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten worden zij allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Onderstaand een toelichting van de Noordwijkers die een Koninklijke onderscheiding kregen.

Jos Admiraal (71)
Sinds 1987 vrijwilliger bij en penningmeester van de muziekvereniging Echo der Duinen te Noordwijk. Deze vereniging verzorgt twee maal per jaar een uitvoering en diverse optredens door het jaar heen, zoals de boulevardconcerten bij Hotel van Oranje en de voorjaarsconcerten bij het theater De Muze. Hij verzorgt de gehele financiële administratie. Daarnaast verricht hij diverse werkzaamheden, waaronder het ophalen en verzamelen van oud papier, het organiseren van optredens en concoursen en het onderhouden van de contacten met o.a. de gemeente. Sinds 2016 voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex aan de Clusiusweg te Noordwijk.

Gerdien van der Linde (61)
Sinds 1982 bestuurslid van de personeelsvereniging De Eendracht Verbindt Allen van de 's Heeren Loo Zorggroep (780 leden). Zij bezoekt zieke en oudere leden.
1999 – 2012 vrijwilliger bij de Wandelclub TOP te Noordwijk. Het betrof een wandelclub voor mensen met een verstandelijke beperking. De club was verbonden aan 's Heeren Loo. Zij begeleidde de deelnemers en bood medische ondersteuning.
Sinds 2008 vrijwilliger bij de zorgorganisatie Topaz Munnekeweij te Noordwijkerhout. Zij bezorgt maaltijden en wandelt met bewoners.

Pierre Roos (71)
1990 – 2006 vrijwilliger bij het Reumafonds. Hij begeleidde de reizen voor reumapatiënten.
2006 – 2018 vrijwilliger bij European Care & Travel Vakanties van de Stichting Residentiële en Ambulante Zorg te Schalkwijk. Hij leidde en begeleidde de reizen van ECT zorgvakanties. Daarnaast zette hij zich in voor de selectie van nieuwe vrijwilligers en vertegenwoordigde hij de organisatie op beurzen en voorlichtingsbijeenkomsten.
Sinds 2006 burgerraadscommissielid bij de gemeente Noordwijk voor het CDA met de portefeuille WMO en het Sociaal Domein. Daarnaast zette hij zich van 1991 tot 2007 in voor de Stichting Kringloopprojecten.

Mark Sijlmans (55)
Hij verricht sinds 2007 onderzoek naar bij oorlogsgeweld omgekomen personen, met name over hen waarover hun familieleden niets of nauwelijks iets weten. Hij richt zich met name op slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Door zijn grondige onderzoek hebben diverse onbekende graven een naam gekregen en zijn de bijbehorende families op de hoogte gesteld. Hij heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de opvarenden van de SS Mendi, een troepenschip dat tijdens WOI voor de Nederlandse kust werd getorpedeerd met aan boord zo'n negenhonderd mensen, waaronder vijf Zuid-Afrikaanse militairen. Zij liggen begraven op de Algemene Begraafplaats te Noordwijk. Hij heeft hun levens tot het fatale moment weten te traceren. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar de omgekomen opvarenden van de drie kruisers Aboukir, Hoque en Cressy. Zijn verdiensten reiken echter verder dan het doen van onderzoek. Gesteld wordt dat het "aan betrokkenete danken is dat er op de boulevard van Noordwijk een monument is gekomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van WOI."
Daarnaast is hij sinds 2009 vrijwilliger bij de hospice duin- en bollenstreek. Hij verricht activiteiten ten behoeve van zowel de gasten als hun familie.

Joyce Vink-Meijer (72)
Sinds 1995 vrijwilliger bij de parochiekern Sint Jeroen en Maria ter Zee van de parochie Sint Maarten te Noordwijk. Zij helpt bij de vieringen, begeleidt ouderen naar de vieringen, bezoekt eenzamen en ouderen en bezorgt de liturgieboekjes bij de ouderen thuis.
Sinds 2004 vrijwilliger bij Zorgcentrum Groot Hoogwaak te Noordwijk aan Zee. Zij begeleidt de cliënten bij festiviteiten en de uitstapjes met de rolstoelbus. Tevens wandelt zij met cliënten in de rolstoel en verzorgt zij de koffierondes.

Hans van Weezel (75)
Sinds 1993 voorzitter van de Stichting Klamuze te Noordwijk. De stichting organiseert vijf keer per jaar klassieke concerten op hoog niveau in het Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk.
Sinds 2008 vrijwilliger en voorzitter (2015- heden) van de Golfclub Zeegersloot te Alphen aan den Rijn (1000 leden). Hij was lid van de golfweekcommissie en is sinds 2013 voorzitter van de Green Environment Organisation Commissie. Zo heeft hij er mede voor gezorgd dat de club het GEO-certificaat kreeg.
Tot 2017 was hij ook penningmeester van de Stichting de Liberale Kring. Deze stichting organiseert evenementen met een politiek en cultureel liberaal karakter. Daarnaast was hij penningmeester van de VVD Noordwijk.

Eveneens viel de eer te beurt aan Corrie de Bruin-Koomen, Gerard Dobbe uit Noordwijkerhout en de Zilkers Ineke van Zelst-van der Ploeg en René Geljon.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>