SJC en trainer Sjaak Polak per direct uit elkaar | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
| Foto: Archief
| Foto: Archief

SJC en trainer Sjaak Polak per direct uit elkaar

Het bestuur van SJC heeft per direct trainer Sjaak Polak op non-actief gesteld. Waardoor er een onverwacht vroeg einde komt aan de samenwerking die aanvankelijk zo succesvol was. Met Polak bereikte SJC het grootste succes uit de bijna honderdjarige geschiedenis van de club. 

Het behalen van het kampioenschap in de hoofdklasse gevolgd door promotie naar de derde divisie bracht SJC voor 1 seizoen in de zaterdag afdeling waarin ook streekgenoten Quick Boys,FC Lisse een Vv Noordwijk uitkomen. Polak kreeg wel te maken met een aantal tegenslagen waaronder het vertrek van een aantal belangrijke steunpilaren. Met wisselend succes werd er voor de winterstop met realisme gewerkt aan mogelijke handhaving in de derde divisie. 

Na het trainingskamp op de Canarische eilanden kreeg de ploeg het onverwacht moeilijker. Ook al omdat Polak geen concessies bleek te doen aan de eerder gekozen speelwijze. Welke door sommige van zijn collega's als 'naief' werd betiteld. Waardoor er een ongekend aantal tegentreffers moest worden geïncasseerd. Tegen enkele naaste concurrente kon recentelijk nog degradatie mogelijk nog worden ontlopen. Maar ook tegen hen werden tegenvallende uitslagen genoteerd. Met als dieptepunt de 0-5 nederlaag van afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Eemdijk. De teller kwam daarna tot stilstand op niet minder dan 93 tegentreffers. 
Het bestuur maakt melding dat men tot het besluit is gekomen omdat de chemie tussen trainer en spelersgroep zou zijn uitgewerkt. En dat er bovendien een duidelijk gebrek aan spelvreugde zou zijn waar te nemen en alle zelfvertrouwen bij de belangrijke spelers lijkt te zijn weggeëbd. 

Polak maakte vorige week al bekend dat hij de overstap gaat maken naar het vrouwenvoetbal. Assistent-trainer Tom van Rhijn zal,  samen met de aanwezige staf en met de nog te verwachten dispensatie van de KNVB, voorlopig de taken van Polak gaan waarnemen. Het bestuur hoopt dat de technische staf kans ziet om passie en strijd, de kenmerken van SJC, weer terug te laten keren bij de groep.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>