Paasweekend breekt alle records | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De bollenvelden waren afgelopen weekend een toeristische topattractie. | Foto: Wim Siemerink
De bollenvelden waren afgelopen weekend een toeristische topattractie. | Foto: Wim Siemerink (Foto: Picasa)

Paasweekend breekt alle records

Er was werkelijk een enorme drukte in de Bollenstreek en dus ook in Noordwijk. Het zonovergoten Paasweekend vernietigde bestaande toeristische records. En vanuit de buurlanden haastten zich de liefhebbers richting Bollenstreek om er te genieten van de bloemenpracht. En de, mede door de weersomstandigheden, indrukwekkende entourage.

De Bollengemeenten genoten allemaal volop belangstelling. Noordwijk was door de combinatie van zee, strand duinen en bloeiende bollenvelden naast Keukenhof, mogelijk een van de drukstbezochte plaatsen.
Natuurlijk zaten de hotels zoals gebruikelijk met dit soort speciale dagen al overvol. Maar de uitbundig bloeiende bollenvelden met als internationale attractie natuurlijk Keukenhof zorgden voor een enorm surplus aan dagtoeristen. Vele tienduizenden bleken een tochtje langs de velden op hun programma te hebben gezet. Met als gevolg dat de Keukenhof op de Paasdagen kort na de openingstijden het bordje 'vol' al moest ophangen. Via radio en tv werden toeristen zelfs opgeroepen om de Bollenstreek voorlopig te mijden en pas na de Paasdagen een bezoekje te brengen aan de uitbundig bloeiende Bollenstreek. Speciaal in de oostelijke entree van Noordwijk lieten vooral veel enthousiaste Aziaten zich gelden, maar ook mensen uit delen van Nederland, Europa en het Midden-Oosten.

De oproep van kwekers om vooral respect te tonen voor de bloeiende gewassen en beschadiging door ondoordacht poseren en springen voor selfies en andere foto's te voorkomen, bleek wel degelijk effect te sorteren. De ingezette ambassadeurs, die vriendelijk uitleg verschaften maar daarbij toch een dringend beroep deden om de gewassen te sparen, kregen voornamelijk te maken met begripvolle mensen.
Sommigen lieten zich duidelijk niet tegenhouden door de aangebrachte smeekbedes, banners en ambassadeurs. Waarschijnlijk staat de enorme PR die hier vanuit zal stralen in de juiste verhouding met mogelijk toch nog toegebrachte schades. Want vele duizenden foto's zullen een jaar lang wereldwijd hun werk doen en hopelijk nog meer mensen enthousiast maken voor een toekomstig bezoek aan onze streek.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>