SJC kan Eemdijk niet van zich afhouden | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Duel in de 16 van Eemdijk Tom Duindam (9) Klaas de Graaf (5). | Foto: Johanna Wever
Duel in de 16 van Eemdijk Tom Duindam (9) Klaas de Graaf (5). | Foto: Johanna Wever (Foto: )

SJC kan Eemdijk niet van zich afhouden

Het werd uiteindelijk een beschamende nederlaag. Waarover door de supporters en de diverse deskundigen het op een aantal punten volkomen eens konden zijn. Deze nederlaag was volkomen terecht, de tactiek bleek naïef en de ploeg straalde niet de nodige onverzettelijkheid uit.

SJC begon aan de wedstrijd met de wetenschap dat Jong Groningen de voetbalpiramide verlaat en dat dit mogelijk een extra kans zal zijn om, als de 15e plaats kan worden bemachtigd, PD-wedstrijden te ontlopen. Want hieromtrent staat namelijk nog niets vast. Dus moest een gelijkspel of mogelijk een overwinning worden afgedwongen. Wel is waar met de ploeg waarin de steunpilaren Levi Berends en Tom Broekhuizen nog steeds ontbraken. Maar wel met de vertrouwde steunpilaren Tom Duindam, Rick van Dijk, Stef van der Zalm en doelman Haggerty.


Zomers

Onder zomerse omstandigheden begon SJC direct al matig. De ploeg straalde nauwelijks enig zelfvertrouwen uit, creativiteit ontbrak en plichtmatig en traag ging de bal rond. Eemdijk liet het initiatief aan SJC, leunde aanvankelijk ver naar achteren maar loerde duidelijk op een pijlsnelle counter. Mogelijkheden kwamen er daardoor aanvankelijk echter niet. Ook al omdat Jelle van Went samen met zijn secondanten Mike van Toor en Melvin van Stijn steeds de angel uit zo'n beginnende counter vandaan wist te halen door de diepe ballen te onderscheppen.
SJC forceerde in de aanval ook nauwelijks echte kansen. Men kwam in de eerste 20 minuten niet verder dan een 4tal corners en een vrije trap op de rand van de 16. SJC wilde natuurlijk wel maar kon de juiste draai niet vinden. De slimme Bunschotense trainer Ruud van der Geest liet SJC in de door hem opgezette val lopen.

Het voetballend vermogen van Rick van Dijk, Stef van der Zalm en Youssef el Baouchi elimineerde zijn ploeg door de as gesloten te houden. Waardoor de opkomende backs Jordi Groot en Demir Strojil steeds gedwongen werden tot het in de 16 pompen van de bal. Waar de stevige Eemdijk-verdedigers, gesteund door een uitstekende doelman Ruizendaal, wel raad mee wisten. Men liet SJC ver komen en zodoende werden de ruimtes klein. Bovendien schuwde men de nuttige overtreding niet.
Met regelmaat kwamen er daarna voor Eemdijk mogelijkheden maar SJC kon aanvankelijk nog wel erger voorkomen. Tot dat in de slotfase van de eerste helft de verdediging misgreep en de 0-1 op het overigens denkbeeldige scorebord verscheen.


'Toon durf'

Na rust bleek dat Polak kennelijk ontevreden was over de prestatie van zijn aanvoerder. Want Stef van der Zalm kon douchen en de talentvolle Chris Hoogervorst werd ingezet om de aanval te versterken. En de speelwijze oogde misschien aanvallender, tot oogstrelende acties bleek SJC niet in staat. Het team werkte keihard maar straalde onzekerheid en moedeloosheid uit.
De aanwijzingen die vanaf de bank kwamen luidden voor iedereen hoorbaar: toon durf en zet druk naar voren'. Dit zal Eemdijk-trainer van der Geest als muziek in de oren hebben geklonken. Want dat gaf zijn ploeg dus nog meer de gelegenheid om scherpe counters te plaatsen. De gevolgen werden in de eindstand duidelijk gemaakt. Allereerst viel de 0-2 nadat een verdedigende fout meedogenloos werd afgestraft. Een machteloos SJC moest daarna toestaan dat het ook 0-3, 0-4 en zelfs 0-5 werd.

Met nog 4 wedstrijden te gaan lijkt SJC nu zeker veroordeeld tot strijd tegen degradatie. Op zaterdag 4 mei krijgt SJC DVS'33 op bezoek. De ploeg uit Ermelo zit in een wat mindere fase en kan een kampioenschap uit het hoofd zetten. Misschien dat dit toch mogelijkheden biedt voor SJC . Maar dan moet het team zich,zowel tactisch als technisch, willen revancheren voor het debacle van deze week.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>