Thomas Reynaers voor zijn strafschop. | Foto: OrangePictures
Thomas Reynaers voor zijn strafschop. | Foto: OrangePictures Foto: Kees Kuijt

V.v. Noordwijk kan vol vertrouwen naar kraker tegen Quick Boys

Algemeen

Uiteindelijk werd het een feestje. Maar aanvankelijk zag het er naar uit dat een opvallend fris voetballend Jong FC Groningen Noordwijk toch pijn zou gaan doen. De ploeg die volgend jaar weer uit de voetbalpiramide stapt bleek niet alleen talentvol maar vooral ook een zeer volwassen instelling als wapen te hanteren.

Opnieuw begon Noordwijk de thuiswedstrijd bepaald niet overtuigend. Slordig balverlies van de opkomende rechtsback Smith leidde een snelle aanval van Jong FC Groningen in. De gevaarlijk ogende inzet kon nog tot corner worden verwerkt. Maar uit die corner kon door Kramer eenvoudig worden gescoord: 0-1. Direct na de aftrap deed Noordwijk wat terug waarbij Tjeerd Westdijk in het beruchte gebied over een knie ging. De toegekende penalty werd door Reynaers onberispelijk verzilverd en binnen 3 minuten was het 1-1.

Geen rood

De Groningers, die al sinds december 2018 ongeslagen zijn, bleken voor de koploper een moeilijk te bespelen tegenstander. Het spel golfde dan ook heen en weer. De Groningse keeper Hoekstra mocht van geluk spreken dat hij, na een duidelijke handsbal buiten zijn strafschopgebied, geen rood maar slechts geel kreeg voorgeschoteld. De toegekende vrije trap leverde echter niets op.
Niet veel later opnieuw een mogelijkheid voor Westdijk. Maar zijn schot werd nu correct geblokt. Toch zou de ploeg van Zethof op voorsprong komen. Daarvoor hadden ze wel de hulp van de Groningse defensie nodig. De enige Groningse verdedigingsfout van deze middag werd in de 40e minuut een prooi voor de altijd gretige van Staveren: 2-1.

Angstige momenten

Ook na de rust toonde FC Groningen aan over een fitte en ook technisch vaardige jeugdploeg te beschikken. De Noordwijk-supporters beleefden enkele angstige momenten. Zethof wilde in de laatste 20 minuten meer verdedigende zekerheid met Le Congé voor Roshanali. Met kleine mogelijkheden voor Bröcker en Wendt liet Noordwijk zich zien. En langzaam maar zeker kwam de eindstreep in zicht. Met in de slotfase nog de tactische wissels van Bosma voor Achefay en Axel Wendt voor Westdijk kwam het laatste fluitsignaal.

Competitiekraker

Bij supporters was er vreugde en direct al werd vooruit gekeken naar de kraker van volgende week tegen Quick Boys. Waarbij Noordwijk eigenlijk de competitie definitief kan beslissen. Bij verlies slinkt de voorsprong naar 2 punten en is een volgende misstap is dan mogelijk van grote invloed op de sportieve toekomst. Bij winst ontstaat er een gat van maar liefst 8 punten. Wat voldoende zal blijken om de begeerde promotie via opnieuw een kampioenschap te verzilveren.
Noordwijk heeft de zekerheid dat Quick Boys volgende week wel degelijk verplicht is om risico's te nemen. Noordwijk kan, door de winst van deze week, de absolute topper tegen de Katwijkers, met vertrouwen tegemoet zien. De wedstrijd op Nieuw Zuid begint om 15.00 uur.