Counterend HSV Hoek toch te sterk voor SJC | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Rick van Dijk maakte het enige doelpunt voor SJC. | Foto: Johanna Wever
Rick van Dijk maakte het enige doelpunt voor SJC. | Foto: Johanna Wever (Foto: )

Counterend HSV Hoek toch te sterk voor SJC

SJC had zichzelf een plezierige terugreis kunnen bezorgen wanneer de kansen nu eens wel zouden zijn benut. Maar het verslaan van wedstrijden van de zwart witten wordt inmiddels heel eentonig. Aanvallend niet in staat om daadwerkelijk te scoren en verdedigend eenvoudigweg niet in staat om op de nul te spelen. Daardoor was teleurstelling troef tijdens de lange terugreis naar de Lageweg.

Langzaam maar zeker wordt het gemor van de vaste SJC-supporters luider. Men snakt naar weer eens een overwinning en de meningen over hoe die tot stand zouden kunnen komen gaan steeds over het tactisch concept. Diegene die pleiten voor bestuurlijk ingrijpen krijgen steevast te horen dat zoiets 'niet des SJC' is. Er blijft bij de bestuurders vertrouwen in een goede afloop met handhaving in de derde divisie.

In Zeeuws Vlaanderen leek de technische staf de keuze te hebben gemaakt om tegendoelpunten te voorkomen door te starten met een vijfmans defensie. Naast de vleugelverdedigers Demir Strojil en Jordy Groot zagen we een drietal spelers in het centrum. Met Jelle van Went en Mike van Toor speelde daar Melvin van Stijn, als een extra centrumverdediger. Hij ontpopte zich in de opgedragen rol van 'agressief naar voren verdedigen' opvallend goed. Daardoor wist SJC aanvankelijk best tegenstand te bieden.


Omschakeling

Gezegd moet worden dat Hoek heel duidelijk wat terughoudend begon. Daardoor ontstonden er voor SJC al snel wat mogelijkheden en groeide het optimisme bij de meegereisde Noordwijkers. SJC maakte dus het spel, kreeg vervolgens een aantal echte kansen maar moest ervaren dat Hoek bijzonder gevaarlijk bleek in de omschakeling wanneer SJC balverlies leed. Met als gevolg dat het SJC middenveld met aanvoerder Stef van der Zalm. Rick van Dijk en Abbas el Tamimy gedwongen werd heel veel loopwerk te verrichten. Tien minuten voor de rust kwam het gevreesde moment waarbij Hoek pijlsnel de counter wist te plaatsen en waaruit feilloos werd gescoord: 1-0.


Wissels

Direct na de rust leek Hoek de voorsprong al te vergroten maar het harde schot van Vandepitte vloog over de lat. De periode daarop zag men opnieuw een aandringend SJC en bleven de Zeeuwen loeren op de tegenstoot. Om daarmee SJC definitief op de knieën te krijgen. Polak wisselde na een uur el Baouchi voor Emin Vllasaku. Ook Chris Hoogervorst mocht hierna zijn opwachting maken.

SJC zocht nog meer de weg naar voren, deed alle moeite om tot scoren te komen maar het waren de Zeeuwen die, opnieuw via de counter, kans zagen om Haggerty te verschalken 2-0. En De Zeeuwse supporters waren nog niet uitgejuicht of nummer 3 lag in het net: 3-0. De meer dan verdiende eretreffer in de 82e minuut kwam nog op naam van Rick van Dijk: 3-1. Even was er nog de hoop op een spannende slotfase maar die bleek ijdel te zijn. En dus moest SJC met lege handen terug naar Noordwijk. Wel met de conclusie dat de ploeg zichzelf, opnieuw door het missen van kansen, ernstig tekort had gedaan.

Zaterdag is er, dit keer om 14.30 uur, de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Eemdijk. Polak zal zeker nog niet kunnen beschikken over de geblesseerde Levi Berends en Tom Broekhuizen. En dus zal het verdedigend experiment van deze week weer een vervolg krijgen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>