Feest voor iedereen op Bevrijdingsdag | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Op 5 is het weer feest op het Bootcampterrein. | Foto: PR
Op 5 is het weer feest op het Bootcampterrein. | Foto: PR (Foto: )

Feest voor iedereen op Bevrijdingsdag

Na het grote succes van vorig jaar, organiseert Samen Voor Vrede ook dit jaar weer op 5 mei een bevrijdingsfestival op het Bootcampterrein van Richard Houwaart aan de Nieuwe Zeeweg. Van 12.00 tot 18.00 uur zullen er tal van activiteiten plaatsvinden. Nick Duindam en Jmiaa Bellan vertellen er enthousiast over.

Door Ina Verblaauw

"Het is een gratis toegankelijk feest, waarbij iedereen wordt uitgenodigd te komen picknicken en te genieten van wat er op het terrein te beleven is", aldus beiden. Meerdere artiesten komen optreden, zoals Hakim (bekend van Sesamstraat), Richelle van Ling (bekend van The Voice), The Coast en de groep Sanoussi. Er is Folklore, Marokkaanse dans, een djembeworkshop, de Bootcamp attributen dagen uit, de Bibi Grime maakt alle gezichten tot kunstwerken en henna-tatoeage maakt mooie tekeningen op je handen. Er is een luchtkasteel voor de kinderen, multiculti etenswaren en een open podium.

Op het terrein komt een Verhalenbus, waarin door Martine Zeeman en Kees Putman verhalen worden verteld over de Tweede Wereldoorlog. Putman is ook samen met zijn vrouw Dorine aanwezig voor het samenstellen van een door bezoekers gemaakt kunstwerk. Een groot houten paneel wordt in stukken verdeeld en uitgedeeld aan het publiek.

Het bevrijdingsthema kan naar eigen inzicht worden verbeeld. Vervolgens wordt het paneel weer als één geheel in elkaar gezet. Zelf actief deelnemen kan ook middels een vrijmarkt voor de kinderen en kramen kunnen worden gehuurd om uiteenlopende waren te verkopen.

Het Picknick Bevrijdingsfestival is een feest voor iedereen. Ook Noordwijkerhouters en Zilkers worden van harte uitgenodigd een bezoek aan het festival te brengen. Voor de organisatie is het duidelijk: "dit festival wordt een blijvertje".

Voor meer informatie en het programma: www.samenvoorvredenoordwijk.jimdo.com Aanmeldingen voor kraamhuur of het open podium: samenvoorvrede@gmail.com

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>