'Het mooiste bloemencorso ooit' [foto's] | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Niet burgemeester Hermans maar wethouder ter Hark verwelkomde samen met de Bloemenkoningin. | Foto: WS
Niet burgemeester Hermans maar wethouder ter Hark verwelkomde samen met de Bloemenkoningin. | Foto: WS (Foto: Picasa)
foto's

'Het mooiste bloemencorso ooit'

Noordwijk was afgelopen weekend weer de Bloemenbadplaats die wereldwijde bekendheid genoot. Dat meldde zaterdagochtend debuterend corsovoorzitter Willem Heemskerk. Ook hij sprak met enige trots over 'het mooiste bloemencorso ooit'. Hij wist te melden dat miljoenen bloemenliefhebbers in Azië, via directe tv-uitzendingen, de corsostart meebeleefden.

De 30.000 bloemenliefhebbers die persoonlijk Noordwijk bezochten werden getrakteerd op een waar bloemenspektakel. Natuurlijk met 'de Mooiste file van Nederland, wat vanaf vrijdag op de Oranje Promenade stond te pronken. Tijdens de officiële presentatie werd de Bloemenkoningin 2019 aan de pers en belangstellende ondernemers en politici voorgesteld.

Met een innemende maidenspeech liet Bloemenkoningin Sammy Filippo weten dat zij vooral de bloemenbadplaats Noordwijk wil promoten door de vrolijkheid die bloemen uitstralen gestalte te gaan geven. Namens de gemeente sprak wethouder Roberto ter Hark de in de Hotels van Oranje aanwezige NOV-leden en de 'Vrienden van de Mooiste File' en andere genodigden toe. Daarbij het belang voor de Noordwijkse en regionale economie schetsend. Speciaal noemde hij ook het Noordwijkse thema 'Cultuur verbindt'.

Ook bij de corsostart vertegenwoordigde wethouder Ter Hark de gemeente Noordwijk. Zowel de wethouder als voorzitter Heemskerk benadrukten daar de onmisbaarheid van de vele honderden vrijwilligers. De corsovoorzitter ging daarbij zover dat hij een traditie doorbrak. Gebruikelijk werd het nieuwe thema voor het volgend corso aan de pers en de bobo's tijdens de officiële start gelanceerd. Willem Heemskerk besliste dat zijn vrijwilligers als eerste recht hebben op het nieuws hierover. Hij bewaart het geheimpje daarom tot de komende evaluatiebijeenkomst.

Hierna ging men naar de Boulevard voor de corsostart. Op de gemeentelijke uitnodiging stond burgemeester Hermans aangekondigd voor de officiële opening. Het werd echter een gezamenlijke handeling zonder haar. Kritische vragen volgden over het waarom. Navraag leverde slechts de mededeling van de persvoorlichter op dat de burgemeester om persoonlijke redenen ontbrak.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>