Kunstplatform aan de Keuvel | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Afgelopen weekend werd het Kunstplatform geopend. | Foto: Ina Verblaauw
Afgelopen weekend werd het Kunstplatform geopend. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Kunstplatform aan de Keuvel

Begin februari 2019 werd Galerie Binnen geopend. Een gedeelte van de winkel van Foto van Kampen werd door eigenaar Thomas Steenvoorden ingericht als permanente expositieruimte voor fotografen en kunstenaars. De eerste foto expositie van Saskia van der Linden heeft na zes weken inmiddels plaatsgemaakt voor werk van Daniël Tavenier.

Door Ina Verblaauw

"Voor mijn gevoel hangt het werk te krap op elkaar", aldus Steenvoorden in zijn welkomstwoord. "Daarom heb ik besloten de totale winkel als expositieruimte in te gaan richten, met uiteraard behoud van de winkel. Dat gaat heel goed samen, waarbij we kunstenaars kunnen helpen zichzelf op de kaart te zetten".

Tavenier is vanaf het begin betrokken bij het project. "Er is zo weinig mogelijkheid voor kunstenaars om hun werk gratis tentoon te stellen voor een groter publiek".

Steenvoorden en Tavenier bekeken samen de mogelijkheden. Steenvoorden vanuit de winkel en Tavenier vanuit de praktijk. Het kunstplatform is een mooie manier voor kunstenaars om zichtbaar te zijn. "Een prachtig initiatief werd al gevonden in de Kunstroute. Eén weekend per jaar bij de kunstenaar thuis het werk te bekijken. Henriëtte Kors kreeg de gelegenheid over het ontstaan te vertellen.

"Toen we als kunstenaars op het Vuurtorenplein zaten, was er verbinding. Even bij elkaar komen, gesprekken kwamen op gang. Nadat dat verdween, werd het collectief los zand". Trots zijn de kunstenaars op haar initiatief voor de Kunstroute. "Een platform als nu in deze winkel is een geweldige stap in de goede richting". Steenvoorden kondigde aan dat in het magazine Leef! telkens drie kunstenaars de ruimte krijgen hun werk voor het voetlicht te brengen.

Wethouder Sjaak van der Berg merkte op dat er al heel veel voor de kunst wordt gedaan. "Maar", zo zei hij, "ik snap de oproep voor ondersteuning". We gaan hierover met elkaar in gesprek". Met deze toezegging was de opening van het Kunstplatform een feit.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>