Wie wordt Bloemenkoningin 2019? | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De bloemenkoningin 2019 blijft nog even anoniem tot vrijdag. | Foto: WimSiemerink
De bloemenkoningin 2019 blijft nog even anoniem tot vrijdag. | Foto: WimSiemerink (Foto: Picasa)

Wie wordt Bloemenkoningin 2019?

Dit jaar presenteert de stichting Bloem en Zee opnieuw haar Bloemenkoningin. Over wie de opvolgster zal zijn van Milou Hogendijk wordt nu nog heel geheimzinnig gedaan. Maar, tijdens de preview van de Mooiste File van Nederland op 12 april zal ze er in ieder geval officieel bij zijn. Zodat bezoekers van de bijeenkomst van de Vrienden van de Mooiste File aanstaande vrijdagavond persoonlijk kennis met haar kunnen maken.

Door Wim Siemerink

Zoals gebruikelijk wordt op de vrijdag voorafgaande aan het corso De Mooiste File gepresenteerd op de Oranje Promenade. Het jaarlijkse bloemenevenement heeft deze keer als thema 'Culturele verbinding'. Een breed Noordwijks thema, waar arrangeur Jessica Keet dankbaar gebruik van wist te maken bij het ontwerpen van de praalwagens.

Voorafgaande aan de preview ontvangt de Stichting Bloem en Zee haar officiële gasten in de Hotels van Oranje. Voor welke gelegenheid overigens ook de maandelijkse Soos van de Noordwijkse Ondernemersvereniging is uitgenodigd. Zodat ook ondernemend Noordwijk kennis kan maken met hun nieuwe Bloemenkoningin.

Haar identiteit wordt nog verborgen gehouden. Deze week had De Noordwijker echter wel al een exclusief gesprek met haar. Onze eerste vraag was natuurlijk 'wat dacht je, toen je werd gevraagd om dit jaar de Bloemenkoningin te zijn?' Het antwoord was er vlot en overtuigend: 'Ja , natuurlijk, dat wil ik graag doen'.

De kersverse koningin blijkt een vrolijk en makkelijk pratende jeugdige persoonlijkheid. Die al wel bekend is met de Noordwijkse bloemenevenementen. Ze vertelt daarbij dat zij vooral geniet van de vrolijkheid, die volgens haar ervaringen bij bloemen hoort. En die vrolijkheid wil ze ook gaan uitdragen. Haar vader blijkt geen ras echte Noordwijker te zijn maar dat zijn haar grootouders en dus haar moeder zeker wel. Zij is ook nog druk met haar studie en wil na afronding ervan zo snel mogelijk als stewardess het de mensen naar de zin gaan maken. Want dat is wat zij heel graag doet, het mensen naar de zin maken.

Ze vertelt nu ook al uit te kijken naar de start van het jaarlijkse Bloemencorso op de zaterdag. Waarbij, naast de officiële start door burgemeester Hermans, dit jaar het optreden van rapper Cain een hoogtepunt moet zijn. Omdat hij voor deze speciale gelegenheid een ook al speciale Noordwijkse rap heeft geproduceerd. En die zal inhaken op het thema van het corso, 'Change the World'.r in gesprek". Met deze toezegging was de opening van het Kunstplatform een feit.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>