Noordwijk gaat in de slotminuut naar winst | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Tjeerd Westdijk zorgde voor het winnende doelpunt. | Foto: OrangePictures
Tjeerd Westdijk zorgde voor het winnende doelpunt. | Foto: OrangePictures (Foto: Wim Wobbes)
Sport

Noordwijk gaat in de slotminuut naar winst

Niet echt in goeden doen zijn maar toch de punten binnen halen. Dan kan je spreken van geluk. Geluk dat wel werd afgedwongen. Dat is de simpele conclusie na de enerverende wedstrijd van V.v. Noordwijk tegen ONS Sneek. Dat deze keer opnieuw de gelukkigste gewonnen had wilde trainer Kees Zethof na afloop ook best toegeven.

Noordwijk begon met Smith, van der Neut en Bosma in de Basis. Le Congé moest samen met Roshanali en topscorer Westdijk vanaf de bank toezien hoe Noordwijk direct druk zette op de Friezen. Maar daarbij opnieuw moest toezien hoe de tegenstander nauwelijks ruimte vrij liet achter de verdediging. Waardoor praktisch gezien, de Denzel James te weinig ruimte voor zich had om zijn snelheid uit te buiten. Met als gevolg dat het vertrouwde Noordwijkse spelletje opnieuw niet kon worden gespeeld.


Beginoffensief

Wel was er direct sprake van een offensief maar dat leverde aanvankelijk niets meer op dan een aantal corners. En Noordwijk kwam vanuit zo´n corner, opnieuw via Nick van Staveren, wel op voorsprong. Hij werkte de hoge bal van Achefay koppend in de touwen: 1-0.
Inmiddels was James al per brancard van het veld afgevoerd. Een veel te harde charge van Ale de Boer leverde een rit naar het ziekenhuis op. De boosdoener kreeg hiervoor van de te laconieke scheidsrechter Gert Keijl slechts geel voorgeschoteld. Le congé nam de plaats van James in.


Tandje bij

Noordwijk wilde na die 1-0 meer, zette er een tandje bij maar slaagde er niet in een 2e treffer te produceren. Reynaers met een schot voorlangs, gevolgd door een uitstekend schot die echter van paal tot paal vloog en de doellijn niet passeerde. Dit, naast Wendt met een kopbal en van Staveren met een vertwijfeld schot, bezorgde wel schrik bij de Friezen maar troffen dus geen doel. Met 1-0 leek de rust te kunnen worden gehaald maar dat was niet zo. Vanuit het niets lag er zomaar de gelijkmaker achter de overigens uitstekende Rondeltap: 1-1. Na rust werd het spel er niet beter op. En Noordwijk moest toestaan dat ONS Sneek gevaarlijker werd. Terwijl de Noordwijkse voorwaartsen niet bij machte bleken een bres in het verdedigingsblok te slaan.


Westdijk

Na ruim een uur kwam Roshanali voor Smith en Westdijk voor Wendt. Maar ook dat bracht, ondanks een aantal mogelijkheden, niet het gewenste resultaat. Het leek erop dat er opnieuw puntenverlies moest worden geïncasseerd. En Maurice van der Neut voorkwam in blessuretijd nog een zekere nederlaag door achter de geslagen doelman Rondeltap, een bal uit de doelmond te trappen. En toen kwam het moment dat de Duinwetering ontplofte. Tjeerd Westdijk wist het geluk en dus de overwinning af te dwingen.

Het wanhopig aandringend Noordwijk vond in deze topscorer de redende engel. Zijn doelpunt in de allerlaatste seconde bracht naast de overwinning, ook hoop. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg en 5 punten voorsprong op Quick Boys mag er nu wel degelijk aan 'n kampioenschap worden gedacht.

Zaterdag moet tegen rode lantaarndrager SV De Dijk een volgende stap worden gezet. Zodat,na eerst nog het treffen tegen Jong Groningen,het op 20 april tegen Quick Boys duidelijk wordt wie het meest recht heeft op dat kampioenschap. Hoewel natuurlijk het Ermelose DVS'33 nog niet mag worden afgeschreven, lijken de twee rivalen wel de grootste kanshebbers.

Noordwijk heeft naast de drie al genoemde tegenstanders ook nog af te rekenen met respectievelijk VVOG, Hoek, DOVO en als laatste met Eemdijk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>