Pannenkoekenfeest voor jong en oud | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:

Pannenkoekenfeest voor jong en oud

Nationale Pannenkoekendag viel dit jaar op 22 maart. Maar net die dag was er een landelijke staking van het onderwijspersoneel. Vandaar dat Stichting Welzijn Noordwijk besloot de pannenkoekendag een weekje op te schuiven. Aleid Guijt van de SWN: "We zijn hier vorig jaar mee gestart. De Witte School was meteen bereid hieraan mee te werken. Het aantal leerlingen van groep 7 werden uitgenodigd om met een gelijk aantal 70-plusser samen pannenkoeken te komen eten".

Door Ina Verblaauw

Dit jaar bestond groep 7 van de Witte School uit 27 kinderen. Dit aantal bepaalt het aantal deelnemende senioren. Aan lange tafels zitten de gasten om en om. Jong en oud afgewisseld.

Op tafel lagen overal verspreid kaartjes met vragen, om eventuele stiltes te doorbreken. Soms bleek dat niet nodig en werd er naar hartenlust gekletst en gelachen. Soms waren vragen net even de doorbraak voor een stilte. Vragen als: "wat is je lievelingsdier en wat vond je leuk op school", was voor niemand een probleem om te beantwoorden. Leuk werd het toen de kinderen vroegen: "als alles mogelijk was, wat zou je dan doen" of "op wie ben je verliefd".

Elise van 10 jaar vond het heel leuk om met anderen in contact te komen. Mevrouw Bruggeman tegenover haar genoot van de jeugd om haar heen. Julia van 10 zat tegenover Lenie van 80. Beiden raakten in gesprek en dat ging er geanimeerd aan toe.

Na de grote stapels pannenkoeken kwam het toetje. De kinderen werden uitgenodigd naar voren te komen om voor zichzelf en hun tafelgenoot een dessert te maken. Het ijs kregen ze op een bordje, maar daarna konden ze los met o.a. smarties, schuimpjes, verse aardbeien en slagroom. Nikki van der Ven, drijvende kracht achter dit evenement kijkt terug op een geslaagde actie. "We hebben ook mensen moeten teleurstellen, maar de kracht is dat we één op één een kind aan tafel hebben met een oudere uit de wijk. De kosten zijn echt heel laag, dus we zouden dit initiatief kunnen uitbreiden. Maar soms ontbreekt het aan vrijwilligers die in de gelegenheid zijn om een paar honderd pannenkoeken te bakken".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>