De Bloemenslinger houdt tiende scootmobielentoertocht | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Voorzitter Jaap Walen en secretaris Jan Janson (l) van de stichting De Bloemenslinger. | Foto: Piet de Boer
Voorzitter Jaap Walen en secretaris Jan Janson (l) van de stichting De Bloemenslinger. | Foto: Piet de Boer (Foto: )

De Bloemenslinger houdt tiende scootmobielentoertocht

Op 16 april trekt de lange stoet versierd met narcissenslingers voor de tiende keer langs de bloemenvelden. Een unieke mogelijkheid voor de 'coureurs' van scootmobielen om bolbloemen te bekijken en de geur van narcissen en hyacinten op te snuiven. We spreken met voorzitter Jaap Walen en secretaris Jan Janson over het jubileum.

Door Piet de Boer

We hebben het altijd met veel plezier gedaan, zeggen de twee scootmobiel gebruikers. Het lijkt inmiddels wel een bloementraditie van de streek. In het begin is iedereen afwachtend. Toch een beetje zenuwachtig.

''Na de tocht gaan de mensen huiswaarts met een lach van oor tot oor'', zegt Jaap. Hij en Jan Janson zetten met z'n tweeën de route uit. Alfons Morssink doet de PR en voormalig wethouder De Haas is penningmeester. ''We proberen tijdens de rit zoveel mogelijk bloemenvelden te passeren.'' Dit jaar is speciaal voor het jubileum voor de deelnemers een gloednieuw traject gekozen. De organisatie kost wel het een en ander aan tijd en geld, maar door sponsoring en de tegenprestatie van de deelnemers is de deelname tot nog toe gratis.

Sponsoren

Transportbedrijven rijden de scootmobiels naar Munnekeweij en leveren ze na de tocht weer af thuis bij de coureur. Over de medewerking van sponsors hebben ze nooit te klagen gehad. Fonds 1818 is een trouwe ondersteuner van dit sympathieke initiatief. De inhoud en voorwaarden van de vergunningen van de gemeente zijn wel omvangrijker geworden, maar ach daar heeft elke organisatie mee te maken in kernen de Noordwijkerhout de Zilk en Noordwijk..

De tocht wordt dit jaar gehouden op 16 april. Een kleine honderd scootmobiels gaan straks als een lang lint door de streek. Met een schuin oog houden de twee bestuursleden het groeitempo van de gele bloemen in de gaten. Anders hebben we niet genoeg narcissen voor de nu al bijna negentig deelnemers, zegt Jaap. Er waren berichten dat de de Bloemslinger zou stoppen met de tocht. ''Het is ons kindje'', zeggen Jaap en Jan. Wij zijn er in 2010 mee begonnen. We hebben er altijd heel veel plezier aan beleefd".

Of ze het nog lang zullen doen is natuurlijk niet zeker. ''Je moet je kind ook kunnen laten gaan'', vinden Jan en Jaap. Er zijn nog geen bestuursleden gevonden die Alfons Morssink, Jan Janson, Jaap Walen en Bart de Haas willen opvolgen. Ze mogen zich aanmelden zeggen de twee glimlachend. Ook het aantal deelnemers kan nog iets groeien.

Deelnemers en capabele bestuursleden kunnen zich melden bij Jaap Walen (06-538 372 62) of via de mail info@debloemenslinger.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>