Dominee Janneke Nijboer verruilt Noordwijk voor Utrecht | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Janneke Nijboer neemt zondag 14 april afscheid. | Foto: Ina Verblaauw
Janneke Nijboer neemt zondag 14 april afscheid. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Dominee Janneke Nijboer verruilt Noordwijk voor Utrecht

"Ik ga weg, maar Windkracht 3pt0 blijft. Het pionierswerk gaat gewoon door met het fantastische team". Zo begint het gesprek met de afscheid nemende Janneke Nijboer. In juni 2012 kwam zij in Noordwijk als 'voorbijganger', zonder vaste plek, met als doel de 20- tot 50-jarigen te bereiken.

Door Ina Verblaauw

Het keerpunt is niet echt aan te geven. Wel overdenkingen als: kan ik nog wel zoveel energie geven als ik ergens anders zou pionieren, of is er een mogelijkheid om landelijk mijn kennis en ervaring te delen. De vacature Verbindend Specialist Missionaire Projecten van het Landelijk Diensten Centrum van de Protestantse Kerk in Nederland kwam voorbij. Daarbij werd o.a. gevraagd naar een extrovert iemand. Koren op de molen voor Nijboer. "Ik wilde op zoek naar een nieuwe plek, alhoewel ik mijn hart verpand heb aan Windkracht 3pt0. De kennis en ervaringen die ik hier heb opgedaan, wil ik heel graag landelijk delen".

De maand april verdeelt Nijboer tussen haar oude- en haar nieuwe baan. Vanaf 1 mei gaat zij fulltime werken in Utrecht. "Een beetje op kantoor en een beetje het land in. Ondersteuning bieden daar waar er om gevraagd wordt". Als voorbeeld noemt ze een groot evenement in een dorp of stad, zoals de tuinenmarkt in Noordwijk. "Met elkaar kunnen we kijken of we daar onze bijdrage aan kunnen leveren en op welke manier".

"De meest kostbare momenten in Noordwijk zijn die waarbij mensen in gesprek komen over wat er in ze leeft en zich kwetsbaar opstellen. Als dat gebeurt, is het echt het mooiste dat er is. Ik kan dat niet sturen, het gebeurt. We hebben als team samen meer bereikt dan ooit gedacht".
Op zaterdag 6 april wordt een afscheidsreceptie gehouden in het Windkrachthuis, Hoofdstraat 8 van 14.00 tot 17.00 uur. Zondag 14 april om 10.00 uur is de afscheidsdienst in de Oude Jeroenskerk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>