College wil contact met inwoners | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Wethouder Henri de Jong: 'Maak ons maar duidelijk wat u belangrijk vindt.' | Foto: WS
Wethouder Henri de Jong: 'Maak ons maar duidelijk wat u belangrijk vindt.' | Foto: WS (Foto: Picasa)
Politiek

College wil contact met inwoners

Op 26 maart vond het kernbezoek aan Noordwijk aan Zee plaats. De tweede van de reeks bezoeken van het nieuwe college aan onze 4 kernen. Een mooie gelegenheid voor inwoners van de kern Noordwijk aan zee om kennis te maken met kernwethouder Henri de Jong. Maar voor hen tevens de mogelijkheid om wensen, genoegens en mogelijk ongenoegens over de directe leefomgeving duidelijk te maken.

Onder de aanwezigen waren er een groot aantal aan de politiek verbonden Noordwijkers. Ook aan ambtelijke ondersteuning ontbrak het niet. Bovendien waren de drie andere wethouders en de burgemeester er ook.
Het ging deze keer natuurlijk vooral om de inwoners van Noordwijk aan zee, die hun wethouder Henri de Jong hoorden zeggen: 'Vandaag kunt u ons even duidelijk maken wat u nu in uw omgeving belangrijk vindt. En mogelijk geeft u ook al de oplossingen aan voor problemen die u ervaart'.


Adviezen en wensen

Aan de wanden in de ontvangstruimte waren grote vellen papier opgehangen waarop inwoners dus nadrukkelijk niet allen de ongenoegens maar tevens complimenten, adviezen en vooral wensen kenbaar konden maken. Daar werd heel zichtbaar en transparant gebruik van gemaakt. Natuurlijk veelal dezelfde en bekende onderwerpen. Van parkeren tot hondenpoep. Het opruimen van shameplekken en het voorkomen van verstening. Maar er was meer op te merken, zo bleek. Zoals de aandacht die er werd gevraagd voor het onderwijs.


Enthousiast

Burgemeester Hermans sprak enthousiast over de opkomst en had lovende woorden aan het adres van de inwoners die wel de moeite hadden willen nemen om deze speciale kernavond te bezoeken. Ook voor Noordwijkerhout en De Zilk staan nog kernavonden gepland.
Zoals gezegd zoekt het college van B&W nadrukkelijk het contact met de inwoners. Er is de verwachting dat de bewonersavonden tot goede resultaten kunnen leiden. De eerste serie van vier ontmoetingen krijgt mogelijk ook zijn vervolg.

Wethouder Sjaak van den Berg had een ontmoeting met de Noordwijkerhouters in het witte Kerkje op maandag 1 april. De ontmoeting met wethouder Roberto ter Hark in De Zilk is op dinsdagavond 9 april in De Duinpan. Ook daar rekent men op een grote opkomst. Want De Zilk en met name het voorzieningenniveau mag volgens het college als kleinste kern geen ondergeschoven kindje blijven. Aanvang daar in de Duinpan is om 19.30 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>