Onvrede over vergadermodellen groeit | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Van een ronde tafel is bij de rondtafelgesprekken bepaald geen sprake. | Foto: WS
Van een ronde tafel is bij de rondtafelgesprekken bepaald geen sprake. | Foto: WS (Foto: Picasa)
Politiek

Onvrede over vergadermodellen groeit

Het invoeren van zogenaamde parallelle sessie en het houden van rondetafelgesprekken leiden tot steeds meer kritiek richting de politiek. De gemaakte politieke keuzes lijken veel belangrijker dan de praktische bezwaren van de inwoners.

Door de nieuwe aanpak komt het noodzakelijke openbare politieke debat in het geding. Vooral het ontbreken van debat in reguliere commissievergaderingen kan worden aangemerkt als de oorzaak. Deze debatten dienen nu namelijk te worden gevoerd tijdens de raadsavond, waardoor tijdgebrek ontstaat en bovendien een groot aantal officieel benoemde commissieleden volledig buiten dit debat wordt gehouden.

Zoals te verwachten leidde dit afgelopen dinsdag allemaal opnieuw tot nachtwerk. Een zeer onwenselijke ontwikkeling omdat ook de gewenste kwaliteit in het geding komt wanneer vermoeidheid toeslaat. Bovendien is er een reglement van orde dat op deze manier van vergaderen verbiedt. Daarnaast getuigd het van bijzonder weinig respect naar de bewoners die zich verlaten op de vastgestelde raadsagenda.

Een ander punt is de manier waarop de zogenaamde rondetafelgesprekken zijn georganiseerd. Aan het doel om de burger te betrekken wordt volledig voorbij gegaan door twee bijeenkomsten op hetzelfde tijdstip te houden. Bovendien is van 'een rondetafelgesprek' bepaald geen sprake.

Bij de gekozen setting was steeds sprake van de politiek niet tussen maar juist tegenover de inwoners. Ook blijken op de gekozen locaties de faciliteiten voor de belangstellenden en persvertegenwoordigers simpelweg volledig onvoldoende.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>