Foto: PR
Foto: PR

Noordwijk opent Boekenweek met vrouwenpodium

Algemeen

De jaarlijkse Boekenweek begint zaterdag 23 maart. Bij van der MEER / Het Cultuurcafé in Noordwijk staan deze hele openingsdag bijzondere, inspirerende vrouwen op het podium. De rest van de week puilt het Boekenweekprogramma uit met de jaarlijkse Boekenweekquiz in samenwerking met Grimbergen Boeken in Lisse, een literair diner met Jaap Robben en een heuse Moeder de Vrouw viering op de laatste zondag van de Boekenweek.


Het vrouwenpodium op zaterdag 23 maart wordt om 11.00 uur geopend door Babette Labeij die een inspiratiesessie geeft rond haar boek Zing! In deze sessie wil ze iedereen laten ervaren hoe bevrijdend zingen is. Meezingen mag uiteraard, maar hoeft niet.
Ondertussen kunnen gasten terecht in het prieel midden in de zaak waar verschillende grootmoeders advies geven, over opvoeding, relaties, ouder worden.


De Nederlandse thrillerschrijfster Nathalie Pagie is vanaf 13.00 uur te gast in de boekhandel. Ze schreef een zinderende reeks over journalistenduo Tara en Diego waarvan het vierde deel in april zal verschijnen. Vanmiddag maken bezoekers kans dit vierde deel te winnen.
Dit jaar is het honderd jaar geleden dat vrouwenkiesrecht werd ingevoerd. Monique Leyenaar is mede-auteur van het boek De hoogste tijd – een eeuw vrouwenkiesrecht. Vanaf 14.00 uur vertelt zij over dit historische moment in de Nederlandse geschiedenis.


Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een concert door de Noordwijkse jazzpianiste Vera Marijt en zangeres Elke Vierveijzer. 


Boekverkoopster van het Jaar en hoogzwanger gedurende de Boekenweek 2019 De moeder, de vrouw: eigenaresse van boekhandel van der Meer Nadine Mussert neemt haar taak erg serieus. De boekhandel organiseert deze eerste zaterdag van de Boekenweek een babyshower voor Nadine. Cadeautjes zijn echter op deze babyshower niet gewenst; wel wordt een bijdrage aan Orange Babies zeer op prijs gesteld. Orange Babies strijdt tegen de oorzaken én gevolgen hiv/aids in onder meer het door Nadine zo geliefde Zuid-Afrika door middel van projecten die zorgdragen voor zwangere vrouwen, baby's, kinderen en adolescenten, in kwetsbare gemeenschappen waar de hiv-besmettingsgraad hoog is.


 

Uit de krant