Handen uit de mouwen tijdens NL Doet | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:

Handen uit de mouwen tijdens NL Doet

Het Oranje Fonds hield op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL Doet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook in Noordwijk waren weer tal van activiteiten aangemeld en sloten vrijwilligers zich daarbij aan.

Door Ina Verblaauw

Op het schoolplein van de basisschool voor speciaal onderwijs De Duinpieper was het een drukte van belang. Het onkruid werd verwijderd, nieuw schoon speelzand werd aangebracht, de bankjes werden opnieuw in de verf gezet, plantjes gepoot en Van der Putten bracht aarde voor een nieuw aan te leggen moestuin.

Het hardwarebedrijf Seagate had er een teambuildingsdag van gemaakt. Eén van de personeelsleden heeft een dochter op de school. "Op ons bedrijf heb ik gevraagd of er mensen zijn die mee wilden helpen het schoolplein weer tiptop te maken. Spontaan meldden zich tien collega's", aldus moeder Patricia.

Bij dierenasiel Offem hadden zich veertien mensen aangemeld. Er werd hard gewerkt om alle binnen- en buitenhokken weer lekker fris te maken, het buitenplein schoon te spuiten en de ramen en gevels op te frissen. "Ik doe dit nu voor de derde keer", aldus een vrijwilligster. "Heerlijk een dagje met elkaar hard aan het werk, zo maak je ook je hoofd weer leeg".

Wandschildering

Op het terrein van woonzorgpark 's-Heerenloo kregen diverse ruimtes een frisse verflaag. Ook maakte een aantal bewoners een rondvaart. Bij Druivenhof 1 werd de hal voorzien wand wandschilderingen. Eén afbeelding van een raam met een kat knus op de vensterbank en bloembakken zorgt ervoor dat de bewoners thuiskomen in een gezellig uitziende hal.

"Wij zijn fan van NL Doet", aldus de voor cliënten werkzame Arenda. "Helaas was het weer te slecht om buiten iets te doen, dus hadden we het draaiorgel naar binnen gehaald en ook de slingers binnen opgehangen. Volgens jaar maar weer hopen op mooi weer".

Bij de scouting werden de sloepen opnieuw in de verf gezet en het CDA ging helpen bij de Kringloopwinkel Noordwijk. Zij sorteerden kleding en hielpen bij het repareren van elektrische artikelen en het innemen van goederen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>