Noordwijk moet in Lisse zijn meerdere erkennen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Kopduel tussen David Verweij van FC Lisse en Emiel Wendt van V.v. Noordwijk. | Foto: OrangePictures
Kopduel tussen David Verweij van FC Lisse en Emiel Wendt van V.v. Noordwijk. | Foto: OrangePictures (Foto: Wim Wobbes)
Sport

Noordwijk moet in Lisse zijn meerdere erkennen

De wedstrijd tegen FC Lisse werd aanvankelijk vol vertrouwen tegemoet gezien. Want de ploeg van Robbert de Ruiter presteert niet naar verwachting. Noordwijk kenmerkte zich door de goede organisatie, een stevige verdediging en bleek tot nu toe bovendien makkelijk te scoren. Waardoor de rood-witten kampioenskandidaat zijn nadat ze vanaf dag 1 aan de kop van ranglijst staan.

Zoals overal in het land was er ook aan de Duinwetering de stormachtige, onvoorspelbare wind. Noordwijk begon zoals altijd heel voortvarend. Van meet af aan op zoek naar een treffer. En Nick van Staveren leek al vroeg succes te hebben maar zijn grote kans leverde, evenals de snel verkregen corners, toch niets op. En de zo vaak gemaakte snelle goal viel deze keer niet. Ook al omdat Emiel Wendt zijn inzet gestopt zag en Achefay zijn enorme kogel op de paal zag spatten. Hierna ontspon zich een gelijk opgaande strijd. Waarbij Rondeltap zich deze keer een bekwame en betrouwbare doelman toonde. Met twee uitstekende reddingen hield hij Noordwijk overeind.


In de fout

Maar daarmee was het niet klaar. Nadat Bröcker in een duel met Iliohan de fout ging mocht Rody van der Putten vanaf 11 meter aanleggen. De penalty werd nog gestopt door Rondeltap, de rebound trof echter toch doel: 0-1. Plots straalde Noordwijk niet meer dat onoverwinnelijke uit. Ineens leek er wat ongerustheid. FC Lisse werd de dominante ploeg welke overigens ook heel slordig omsprong met de via counters verkregen kansen.

Noordwijk zocht het zoals gewoonlijk in de combinatie maar de gebruikelijke perfecte pass ontbrak,James was niet in zijn beste doen en ook viel de bal nauwelijks meer in een openruimte tussen verdediging en keeper. Zelfs de verwoestende vrije trap van Thomas Reynaers ontbrak deze middag. Zo'n mogelijkheid in de slotfase werd door hem niet verzilverd maar smoorde in schoonheid in de muur.


Handsbal

De Noordwijkse supporters richtte zich vervolgens op arbiter Vries. Die in hun ogen tot twee maal toe een duidelijke handsbal durfde wegwuiven. De Tv-beelden bewezen het, de penalty had gegeven kunnen worden. Maar dat gebeurde dus niet. En waardoor Noordwijk de gelijkmaker hen werd onthouden. De teleurstelling was daarom groot. Maar doordat concurrenten ook punten verspeelden blijft Noordwijk de ranglijst aanvoeren. Wel kwam Quick Boys tot een ruime overwinning zodat de Katwijkers weer mee doen voor de titel.

Voor zaterdag staat de wedstrijd tegen Achilles ´29 in Groesbeek op het programma. Normaal gesproken een zekere overwinning voor Noordwijk. Hoewel onderschatting een op de loer liggend gevaar kan zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>