Afbeelding

Opnieuw geen winst voor SJC tegen Odin'59

Algemeen

Het werd opnieuw een enorme tegenvaller. Terwijl er na een uurtje spelen 2-1 op het scorebord stond vermeld, zag SJC wederom geen kans om de volle winst te pakken. Uiteindelijk moest worden toegestaan dat Odin '59, met de punten in de tas, kon terugkeren naar Heemskerk.

In de nabeschouwing kon worden vastgesteld dat SJC te maken kreeg met een vijftal bepalende details. Dat was op de eerste plaats een ongelukkige handsbal, 2 zeer discutabele gevallen van wel of geen buitenspel, het uitvallen van verdediger Levi Berends en in de slotminuut een fout van keeper Haggerty. Door supporters werd het discutabele optreden van Jorn te Kloeze daaraan toegevoegd. De scheidsrechter,die eerder landelijk bekend werd na de hoon van trainer John de Wolf. Die uitgesproken kritisch was over de rol van Te Kloeze bij de wedstrijd Spakenburg-Rijnsburgse Boys.

Aantrekkelijk voetbal

SJC moet voornamelijk de schuld bij zichzelf zoeken. Aanvankelijk was het een zeer fris ogend SJC dat goed in staat bleek om het subtopper Odin'59 knap lastig te maken. En dat gebeurde een uur lang met aantrekkelijk combinatievoetbal vanuit een opvallend compact spelende verdediging.

Dat de scheidsrechter de bal na 17 minuten op de stip deponeerde was een tegenslag. Dit nadat, bij een ongelukkige actie van de struikelende Abbas al Tamimy, de bal tegen zijn arm was gekomen. Het buitenkansje werd door de Vries onberispelijk benut: 0-1.

Hierna ging SJC op zoek naar de gelijkmaker. Er volgde een fraaie actie van el Baouchi na 20 minuten, een stevige kopbal van Tom Duindam na ruim een half uur, met direct daarna een doelpoging van Abbas al Tamimy. Waarmee SJC liet zien dat de strijd nog niet was verloren. In de laatste minuten voor de rust resulteerde dit nog eens in een 3tal corners. Maar scoren vanuit dit soort spelhervattingen blijkt dit jaar voor SJC niet te zijn weggelegd.

Genadeslag

Na de rust oogde Odin'59 iets feller maar toch was het SJC dat na een minuut of 10 de stand,via een prachtig schot van Demir Strojil, gelijk wist te trekken. Weer 10 minuten later was het ook 2-1. Nu door een typisch spitsendoelpunt van Tom Duindam.

Inmiddels was Levi Berends met een ernstige hamstringblessure per brancard afgevoerd. Na ruim zeventig minuten spelen maakte Odin'59, na een weggewoven buitenspelsituatie, de gelijkmaker: 2-2. Hierna kreeg SJC het moeilijk met de snelle Heemskerkse aanvallers. Met nog 10 minuten op de klok kwam de genadeslag. Ook al op het randje van buitenspel was het Hardenberg die het laatste tikje gaf: 2-3. Dat keeper Haggerty in de slot minuut nog in de fout ging maakte de teleurstelling slechts iets groter.

SJC dient zich nu toch te herpakken wil men een plek voor directe degradatie ontlopen. Laagvlieger Achilles '29 won van de Dijk en Eemdijk won van de amateurs van Ajax. De 6 punten die scheiden van plaats 17 en directe degradatie, zijn een heel fragiele marge met nog 10 wedstrijden te gaan.

Zaterdag wacht voor SJC het Friese ONS Sneek. Waarbij het behalen van een gelijkspel het hoogst haalbare lijkt voor dit SJC.