Thomas Reynaers en Iloba Achuna vechten om de bal. | Foto: OrangePictures
Thomas Reynaers en Iloba Achuna vechten om de bal. | Foto: OrangePictures Foto: Pieter van der Woude

Noordwijk als winnaar uit stormachtige strijd

Algemeen

Bepaald geen ideale omstandigheden in Harkema en verder ook nauwelijks iets wat voor aanwezige toeschouwers voetbal tot een aantrekkelijk schouwspel maakt. Of het moet de inzet van Noordwijk zijn geweest. Zo was het die vechtlust waardoor Nick van Staveren in de 65e minuut heel stevig het duel aanging en de winnende treffer produceerde.

Harkemase Boys staat bekend als een ploeg waar je niet eenvoudig van kan winnen. Bovendien waren het dus moeilijke omstandigheden waarin de beide ploegen,op de voor Noordwijk onwennige natuurgrasmat, de wedstrijd moesten spelen. De onmogelijk harde wind en de soms winterse omstandigheden deed de bal de vreemdste capriolen maken. Noordwijk kwam na zo'n 10 minuten op voorsprong nadat de uitlopende keeper Jansema een overtreding op Emiel Wendt maakte. Penaltyspecialist Thomas Reynaers ontfermde zich over het leer: 0-1.

Mogelijkheden

Hierna werd het een wedstrijd met mogelijkheden over en weer. Waarbij Westdijk na ruim 20 minuten een behoorlijk kans niet wist te benutten. En Veldman en Stepstra faalden op hun beurt voor Harkemase Boys.

Direct na de rust kwamen de Friezen toch op gelijke hoogte. Een ongelukkige handsbal van Reynaers werd gevolgd door een penalty. Jesse Renke gaf Rondeltap het nakijken: 1-1. Hierna werd de wedstrijd bepaald niet mooier maar bleef wel aantrekkelijk omdat de spanning veel vergoedde.
En toen kwam dus de genoemde 65e minuut. Terwijl Harkemase supporters het uitschreeuwde van woede omdat zij een duidelijke overtreding hadden waargenomen werd van Staveren bedolven onder juichende medespelers: 1-2.

Regen, hagel en sneeuw

Terwijl regen, hagel, sneeuw en storm de spelers teisterden, ontspon zich een ware strijd. Met Axel Wendt voor Westdijk en van der Niet voor Le Congé verdedigde Noordwijk zijn voorsprong. Waarbij Harkemase Boys de grootste kansen kregen maar waarbij Noordwijk zich verdedigend toch heel sterk toonde. Het laatste fluitsignaal werd natuurlijk door de rood-witten met gejuich verwelkomd. Doordat Quick Boys verloor van ASWH en DSV '33 won van Hoek is de laatste Noordwijks grootste concurrent met 6 punten achterstand.

Komende zaterdag is er op de Duinwetering de regionale derby tegen FC Lisse. Een wedstrijd die op zich staat waarbij kan worden voorzien dat dit niet zomaar op een gemakkelijke winst zal uitdraaien. Maar Zethof zal ongetwijfeld met een gedegen plan en een dito voorbereiding het FC Lisse zeker heel moeilijk gaan maken.

Wordt er gewonnen dan gloort er voor V.v. Noordwijk iets moois en voor Zethof opnieuw iets bijzonders om toe te voegen aan zijn imposante trainerscarrière.