Nieuwe speeltuin Boechorsthof is open | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:

Nieuwe speeltuin Boechorsthof is open

Vorig jaar tijdens de nationale buitenspeeldag, deed de gemeente Noordwijk de toezegging de speeltuin in de wijk Boechorst te zullen gaan vernieuwen. Woensdag 6 maart kon wethouder Dennis Salman de opening verrichten van deze nieuwe speeltuin aan de Boechorsthof.

Door Ina Verblaauw

"Een bijzonder leuk project", aldus Jenneke van der Zon, die verantwoordelijk is voor de speelvoorzieningen in Noordwijk. "Vorig jaar kregen alle kinderen uit de wijk een plattegrond. Ze konden zelf op papier de speeltuin intekenen en een wensenlijstje met attributen maken. Met stip bovenaan stonden de schommel en de glijbaan".

De speeltuin is opgesplitst in twee delen: één voor kinderen tot zes jaar en één voor de kinderen vanaf zes jaar. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke aspecten. Veel toestellen zijn gemaakt van de Europese hardhoutsoort Robinia, er liggen avontuurlijke rotsen, ingegraven trampolines en op diverse plekken zijn bloemperken ingezaaid. Ook een tennistafel en klautertouwen zijn aanwezig evenals schommels met kinderzitjes in de speeltuin voor de kleintjes. De meeste toestellen zijn nieuw; een enkele kon worden gerenoveerd. De speeltuin is gecertificeerd en veilig voor kinderen. Sommige kinderen vonden het heel jammer dat er geen kabelbaan was gekomen.

Wethouder Salman legt het ze uit. "Een kabelbaan neemt heel veel ruimte in beslag; dan hadden er geen schommels gestaan". Daar gingen de kinderen mee akkoord. Voor de officiële opening diende een lint te worden doorgeknipt. Dit liet Salman over aan de kinderen Claire en Kai.

Ook aanwezig deze middag twee buurtsportcoaches. Zij riepen de kinderen op om vooral veel buiten te spelen, te bewegen, gezond te eten en veel water te drinken. Ondanks het druilerige weer wisten de coaches de kinderen uit te dagen deel te nemen aan diverse spelletjes. Na afloop ontving iedereen een appel. De wijk Boechorst is weer een mooie speellocatie rijker.

De eerstvolgende speeltuin die binnenkort onder handen wordt genomen ligt nabij Calorama, tegenover tankstation Peut.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>