Culturele verbinding staat centraal tijdens Mooiste File | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De Noordwijkse vuurtoren is op een van de drie praalwagens te bewonderen. | Foto: Wim Siemerink
De Noordwijkse vuurtoren is op een van de drie praalwagens te bewonderen. | Foto: Wim Siemerink (Foto: Wim Siemerink)

Culturele verbinding staat centraal tijdens Mooiste File

Op 12 april presenteert Noordwijk alweer de 24e ´Mooiste File van Nederland´. Wat ooit begon als een alternatief voor het verdwijnen van de zondagse corsopresentatie van het Corso van de Bollenstreek op de K.W. Boulevard, is inmiddels uitgegroeid tot een niet weg te denken driedaags evenement.

Van toen een eenvoudige presentatie van versierde auto's tot een bloemen- en autoshow die het heden ten dage is. De organisatie is in handen van de Stichting Bloem en Zee die 'Culturele verbinding' koos als thema van dit jaar. In samenwerking met Noordwijk Marketing is er al op vrijdagmiddag een eerste preview op de Oranjepromenade.

Namens de organisatie vertelt Marjolijn van der Jagt dat de Mooiste File zich na wat magere jaren weer kan verheugen op een groeiend aantal deelnemers. Niet minder dan 40 personenauto's zijn al aangemeld. Daaronder fonkelnieuwe limousines en natuurlijk de traditionele Classic Cars en enkele Old Timers. Koninklijke Beuk en autobedrijf Dol belangrijke zijn inmiddels onmisbare deelnemers. Hoofdarrangeur Jessica Keet en haar team staan borg voor de aansprekende eigentijdse uitvoering van de actuele bloemsierkunst. Vooral voor de met zorg ontworpen praalwagens, waarbij dit jaar extra aandacht gaat naar de culturele verbinding tussen de vier woonkernen van de nieuwe gemeente Noordwijk. De Vuurtoren en de Witte Kerk zullen daarbij niet ontbreken en ook De Zilk krijgt dit jaar speciale aandacht.

Vast onderdeel van het evenement is de start van het Bloemencorso van de Bollenstreek op zaterdagmorgen waarbij opnieuw de republiek China een bijzondere plaats inneemt. De samenwerking tussen de Stichting Bloem en Zee en de Chinese ambassade zorgt er ook dit jaar voor dat er een zeer speciaal optreden met dans en muziek door hen verzorgt zal worden.

Een niet te missen onderdeel is de taptoe op zaterdagavond waarbij drie muziekkorpsen een ware streetparade zullen opvoeren.

In de nacht van zaterdag op zondag arriveren de deelnemende praalwagens van Noordwijk en China op de K.W. Boulevard, die de hele zondag een geweldige aanvulling zullen zijn aan de Mooiste File van Nederland.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>