Groot Noortukker 2019 | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Groot was de verbazing bij mevrouw Plonie Zonneveld-van der Zwet. | Foto: Ina Verblaauw
Groot was de verbazing bij mevrouw Plonie Zonneveld-van der Zwet. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: Ina Verblaauw)

Groot Noortukker 2019

Een bomvolle aula van het Northgo College was de opmaat voor het carnaval dat komende week losbarst. Traditiegetrouw werd gestart met de seniorenmiddag inclusief een boerenkoolmaaltijd, waarna het feest kon beginnen. Veel muziek, optredens van de dansgardes en lekkere meezingers. Menigmaal ging de polonaise langs de tafels door de ruimte.

Door Ina Verblaauw

Hoogtepunt van de middag was de bekendmaking van de Groot Noortukker. Groot was de verbazing op het gezicht van mevrouw Plonie Zonneveld-van der Zwet toen haar naam werd genoemd. Hoofdschuddend betrad ze het podium waar Prins Velo de Proclamatie voorlas met een indrukwekkende lijst van vrijwilligerswerk: gedurende 46 jaar de helpende hand bij gymnastiekvereniging DOS, 25 jaar 's-morgens om 6 uur voor de koffie zorgen voor Hengelsportvereniging De Sportvisser, 20 jaar het runnen van de keukentent bij het jongeren viskamp van de jeugd, zodat het de kinderen aan niet ontbrak en 20 jaar het verzorgen van de Bingo bij de visclub.

Wethouder Sjaak van den berg, zelf al 20 jaar lid van de Kaninefaaten en Prins Carnaval in 2011, sprak mevrouw Zonneveld toe. "Noordwijk en Noordwijkerhout zijn nu één grote familie, dus kan het voorkomen dat een Noordwijkerhouter als wethouder Carnavalszaken hier op het podium staat. Ik maak kennis met jullie tradities". Plonie is de 51e Groot Noortukker en al jarenlang een vaste bezoekster van het carnaval. "Mede namens het gehele College breng ik u onze felicitaties over". Prins Vélo overhandigde de Groot Noortukker een schilderij, waarop haar vrijwilligerswerk wordt verbeeld. Prinses Caro overhandigde de bloemen. Voorzitter van de Carnavalsvereniging, Krijn van der Bent, overhandigden zowel Plonie Zonneveld als Sjaak van der Berg een onderscheiding.

Plonie was totaal verrast door al deze aandacht. "Ik wist van niets terwijl mijn man Ben dit al twee maanden wist". "Ik was vroeger zelf fanatiek strandvisser, aangestoken door mijn inmiddels overleden echtgenoot". Met de liefde voor het sportvissen begon ook het vrijwilligerswerk voor de vereniging. "Daardoor rolde ik er vanzelf in. Met kinderen werken heeft altijd mijn interesse gehad". De 77-jarige Plonie heeft het vrijwilligerswerk nu op een laag pitje gezet. Een kaartje leggen doet ze nog wel regelmatig. Als erelid van CV De Noortukkers mag Plonie naar alle bijeenkomsten: "maar dat doen we toch wel hoor". Velen kwamen haar feliciteren met deze zeer verdiende onderscheiding. Dat onderging ze nog steeds een beetje beduusd, maar wel heel erg blij.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>