Sportprijzen 2018 onder grote belangstelling uitgereikt [foto's] | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:
foto's

Sportprijzen 2018 onder grote belangstelling uitgereikt

In de Wintertuin van de Hotels van Oranje was het bij aanvang van de jaarlijkse presentatie van de lokale sportprijzen een drukke boel. Met de beide lokale voetbalploegen die terecht een nominatie verdienden voor sportploeg van het jaar. Omdat beiden kampioen werden in de hoofdklasse. En natuurlijk waren er de genomineerden voor sportman, sportvrouw en sporttalent van het jaar 2018.

Door Wim Siemerink

Aan de Noordwijkse sportverkiezingen werd dit jaar een nieuwe dimensie toegevoegd. Vooruitlopend op de fusie met Noordwijkerhout werden de Noordwijkerhoutse en Zilkse sportprestaties al meegenomen in de nominaties van de verschillende categorieën.

Daar was jaar tevens de verkiezing van de beste sportfoto aan toegevoegd. En voor de gemeentelijke vrijwilligersprijs was een nieuwe opzet gekozen. Verenigingen mochten een filmpje insturen waarin moest worden gemotiveerd waarom men de vrijwilligersprijs, een cheque van € 1000,-,zou verdienen.


Wethouder van Geluk

Presentator Robert Bannink verwelkomde om even na achten de grote groep genomineerden , de begeleidende muziekkapel de Koetillers en natuurlijk de gasten in de zaal. Hieronder wethouder sportzaken Sjaak van den Berg, de sponsoren en als speciale gast voormalig sportwethouder Gerben van Duin, die door de Sportraad in het zonnetje werd gezet nadat hij zeventien jaar als politicus de Noordwijkse sport een warm hart had toegedragen en veel voor de verenigingen heeft betekend. Hij kreeg als dank een speciale beddensprei met daarop een nieuwe functie, namelijk Wethouder van Geluk.


Speciale prijzen

De speciale vrijwilligersprijzen werden netjes verdeeld tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Voor Noordwijk was het de schietvereniging 'Blijf voor 't Land 'en voor Noordwijkerhout de lokale zwemvereniging.

Een speciale prijs was er voor de sportfoto van het jaar. Suzanne Heikoop verbeelde op een hele bijzondere manier een onderdeel van de strandsport Life Save. Uit handen van Teuntje van Delft van Uitgeverij Verhagen kreeg zij de fraaie prijs uitgereikt met de bijbehorende oorkonde Maar veel aandacht was er natuurlijk vooral voor de sportprestaties.

Volleybalster Noa de Vos kreeg de belangrijke onderscheiding als het absolute sporttalent van 2018. Het voetbalteam van SJC bleek de meeste stemmen te hebben vergaard bij de verkiezing van de sportploeg. De prijs werd uitgereikt door sponsor Alfons van Abswoude die aandacht trok met de opmerking dat wat hem betreft dit jaar de2 ploegen van zowel vv Noordwijk als SJC ex aequo zijn geëindigd. Maar de jury dacht daar kennelijk anders over en uit de gouden enveloppe kwam de naam van SJC als 'de sportploeg van 2018'.


Lovende woorden

Als Sportvrouw 2018 werd gekozen dressuurrijdster Monique Hulsbosch - Pisart van de Boekhorstruiters. Sponsor Bram Mol van de Hotels van Oranje overhandigde haar deze prijs en sprak lovende woorden over de geweldige prestaties die zij in 2018 had neergezet. De winnares, al vanaf haar jeugd is zij intensief met haar sport bezig, zei later niet alleen enorm trots te zijn maar ook blij verrast.

Speciale lovende woorden had ook Monique Beuk van de Koninklijke Beuk voor Barry Hazenoot. Deze sportman dankte zijn nominatie aan een geweldig seizoen met Life Save. De sport die dank zij het in Noordwijk gehouden WK Life Save 2016 in de badplaats veel bekendheid heeft verworven.

Na de bekendmakingen was er in de Hotels van Oranje nog een gezellig feestje met de Noordwijkerhoutse band Night Life.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>