Nick van Staveren knokt om de bal. | Foto: OrangePicture

Noordwijk laat zich door Odin '59 verrassen: 2-3

Algemeen

De penalty, gegeven wegens een handsbal en al gegeven in de 7 minuut,was een behoorlijke tegenvaller voor Noordwijk. Zoals de uiteindelijke uitslag die natuurlijk ook was. Daar tussendoor was het voor de neutrale toeschouwers best een aantrekkelijke wedstrijd. Met Noordwijk dat initiatief toonde maar te weinig echte kansen kon creëren.

Noordwijk startte met Denzel James op de bank en met Roshanali in de basis. Zoals altijd met aanvallende bedoelingen met druk op de tegenstander. En bij balbezit de aanvallende middenvelders ook in de 16. Met daarmee, na de genoemde penalty, al snel mogelijkheden voor Westdijk, Achefay en van Staveren. Daardoor leek Noordwijk dominant te zijn. Maar Odin '59 bleek geduldig, verdedigde bekwaam en de roodwitten konden uiteindelijke de kansen niet verzilveren.
De ploeg van Zethof kwam na een half uur ook nog eens goed weg toen een mooi schot op de lat terecht kwam.

Gelijk

Noordwijk roerde zich met een schot van Reynaers en een kopbal van Wendt toch wel. En zo werd het ruim vijf minuten voor rust 1-1. Het was Achefay die, overigens niet zonder geluk, de roos wist te treffen: 1-1.
Direct na rust was dezelfde Achefay dicht bij een 2e treffer en Noordwijk leek op weg naar winst.
Een blunderende Rondeltap gooide echter roet in het eten omdat hij na liet een diepe bal simpelweg buiten het veld te trappen: 1-2. En een minuut later werd het via Kleybroek ook nog eens 1-3. Vol ongeloof keken de vaste supporters naar hun Noordwijk. Die enigszins machteloos moesten toestaan dat Odin de verkregen voorsprong met verve wenste te verdedigen. Na een uur bracht Zethof toch James. Die echter nauwelijks de ruimte kreeg om met zijn bekende snelle acties gevaar te stichten.

Dat gevaar was er af en toe wel aan de andere kant. Waarbij Rondeltap een paar keer wel geweldig redding bracht. Noordwijk bleef proberen de aansluitingstreffer te maken. Zo'n 10 minuten voor tijd schoot Emiel Wendt eerst nog op de paal. Pas in de allerlaatste minuut kon Westdijk nog een keer scoren 2-3. Maar er was daarna onvoldoende tijd om ook de gelijkmaker te laten aantekenen.
Noordwijk liep dus geheel onverwacht tegen de 2e thuisnederlaag in korte tijd op. Van de concurrenten speelde Hoek na een 2-0 achterstand toch nog gelijk tegen ASWH. Quick Boys won zijn potje tegen Stedoco waardoor zij op vijf punten achterstand zijn gekomen. En net boven DSV'33 Ermelo op de ranglijst staat.

Zaterdag ontvangt Noordwijk ASWH aan de Duinwetering. Een lastige tegenstander die wisselend presteert en een doelsaldo heeft van 39-39. Wil Noordwijk mee blijven doen in de top dan zal er toch gewonnen dienen te worden.