Noordwijk dwingt geluk af in Ermelo | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:
Sport

Noordwijk dwingt geluk af in Ermelo

In Ermelo sprak men van een onverdiende nederlaag. Een trouwe Noordwijk supporter-stelde vast dat de gelukkigste gewonnen had. Feit is dat de ploeg van Kees Zethof het onverwachte verlies tegen Stedoco achter zich heeft kunnen laten en nog steeds de ranglijst aanvoert.

Het waren bepaald geen ideale omstandigheden bij de wedstrijd tegen DVS'33 daar in Gelderland. De dwarrelwind deed de bal soms de vreemdste capriolen maken en hoge voorzetten waren altijd op goed geluk.
Bij Noordwijk stond echter de goed georganiseerde defensie waarin Maurice van der Neut zijn plaats weer had ingenomen. Bovendien was er opnieuw de uitstekende keeper Rondeltap. Hoewel hij al snel de bal achter zich in het net wist maar tegelijkertijd het signaal van scheidsrechter Smit hoorde. Er zou een overtreding zijn begaan door aanvaller Mauro. Bepaald geen pech voor de Noordwijkers.

Kort daarvoor had Achefay kunnen scoren na doorkoppen van Van Staveren op een voorzet van Westdijk. Dezelfde Achefay kreeg even de volle laag van zijn ploeggenoten nadat hij wel erg slordig balverlies had geleden. In de eerste helft ging het dan ook over en weer met de grootste kansen voor DVS. Voor Noordwijk was het Westdijk die mogelijkheden kreeg maar niet verzilverde. Zo kwam de rust met 0-0 op het scorebord.


Gelukkige treffer

Na rust had Noordwijk de wind mee maar was het opnieuw DVS'33 dat aandrong .Zo nadrukkelijk dat spits Westdijk op de eigen doellijn een doelpunt moest voorkomen. Plotseling kwam Noordwijk toch, middels een gelukkige treffer van alweer Achefay, op voorsprong. De voorbereiding kwam op naam van de snelle James. De inzet van de aangespeelde Achefay viel via een Ermelo's been binnen: 0-1.

Een kleine 10 minuten later liet was het weer Achefay die Nick Staveren op maat bediende: 0-2. Noordwijk leek op rozen te zitten maar met nog 16 minuten op de klokken moest Overvliet, na zijn tweede gele kaart, het strijdtoneel had moeten verlaten. DVS drong nog meer aan, zette een alles of niets offensief in en kwam dan ook op: 1-2. Het was Benjamin Roemeon die de spanning terug bracht nadat hij uiteindelijk in twee instanties via het been van Bröcker wist te scoren. Inmiddels was van Staveren met een blessure naar de kant gegaan. Axel Wendt werd zijn vervanger. Tot grote daden kwam Noordwijk niet meer. De ploeg probeerde hierna slechts om een tweede doelpunt te voorkomen.

Emiel Wendt was onverwacht nog dicht bij een treffer na een knappe soloactie op de achterlijn. Ingezet nadat het erop leek dat hij bij de cornervlag tijd wilde rekken. Maar de publiekslieveling kwam ondanks het technische hoogstandje niet tot scoren. En dat deed ook DVS'33, die Moro nog met 2x geel zag vertrekken, niet. Zodat bij het laatste fluitsignaal de roodwitten de armen juichend konden heffen.

Zaterdag komt het Heemskerkse Odin ´59 op bezoek. De ploeg won met minimale cijfers van DOVO. Maar dit Noordwijk moet in staat worden geacht ook de klip te nemen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>