Van links naar rechts: Ineke van der Meulen, An van Leeuwen en Ricardo Kaspers. | Foto: PR
Van links naar rechts: Ineke van der Meulen, An van Leeuwen en Ricardo Kaspers. | Foto: PR

Een wijkgebouw voor Boerenburg

Algemeen

Op 9 maart 2018 werd de wijkvereniging Boerenburg officieel opgericht. Op dit moment telt de vereniging 40 leden en zijn er 18 vrijwilligers actief. De vereniging is dringend op zoek naar een ruimte waar binnenactiviteiten kunnen plaatsvinden. Op dit moment wordt incidenteel gebruik gemaakt van de ruimte van Schietvereniging Blijf voor 't Land. Dit is niet ideaal; er moet altijd een lid van de schietvereniging aanwezig zijn en niet iedereen vindt het een fijne omgeving.

Door Ina Verblaauw

De wijkvereniging startte vorig jaar een burgerinitiatief voor een eigen onderkomen. De Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij heeft een fonds om te helpen burgerinitiatieven te verwezenlijken. Dit Kern en Pit fonds koos wijkvereniging Boerenburg voor het indienen van een haalbaar doel, namelijk dit jaar een eigen onderkomen realiseren. Als dit doel wordt gehaald, krijgt de wijkvereniging een bedrag van 1000 euro ter ondersteuning.

De meeste wijkverenigingen in Noordwijk hebben een eigen onderkomen. In de wijk Boerenburg is geen ruimte beschikbaar. Jongerencentrum Hang Out zou geschikt zijn, maar ligt buiten de wijkgrens. Ook andere mogelijkheden zijn onderzocht, maar financieel niet haalbaar.

Containers

Bestuurslid Ineke van der Meulen heeft het plan opgevat om een aantal (tweedehands) containers aan te schaffen en deze het liefst midden in de wijk te plaatsen. "Het grasveld achter de Montessoristraat, voorbij de voormalige kinderopvang, zou een ideale plek zijn. We doen een oproep aan iedereen om ons te helpen de plannen te verwezenlijken. Suggesties en ideeën zijn meer dan welkom". De indeling en inrichting van de containers is op papier al ingevuld. Aparte ruimtes voor aparte doelgroepen. "Boerenburg heeft toch te maken met een diverse samenstelling van de inwoners, waar rekening mee gehouden moet worden", aldus Van der Meulen.


Er is nog veel werk te doen en alle kleine beetjes helpen. Het businessplan moet worden geschreven, een begroting gemaakt. "We zoeken medestanders en meedenkers en hulp van gemeente en de politiek". Voor meer informatie wordt verwezen naar www.boerenburg-noordwijk.nl

Uit de krant