| Foto: Ruud Heemskerk
| Foto: Ruud Heemskerk

Noordwijkers schaatsen alternatieve Elfstedentocht

Algemeen

De echte Elfstedentocht blijft nog even uit, maar op de Weissensee kan men ieder jaar de Alternatieve Elfstedentocht schaatsen.

Afgelopen 2 weken heeft weer een aantal 'nieuwe Noordwijkers' de alternatieve Elfstedentocht geschaatst. Hieronder zaten enkele bijzonder prestaties. Zo schaatste Angelique Zandbergen de tocht binnen drie dagen twee keer uit en reed zo 400 kilometer. Peter Choufoer was ook weer van de partij om de 200 kilometer te volbrengen. V

oor Jos Luijckx en Hanneke van Went was het de eerste keer dat ze de 200km haalden. Hanneke werd daarbij ondersteund door schaatsers vanuit Vijfhuizen en leden van de Noordwijkse IJsclub NIJC Gevers. Hanneke had de afgelopen 2 jaar minder ijs en waterballetten gehad, dus men was vastbesloten om Hanneke aan haar eerste kruisje te helpen. Angelique en Ruud verschenen daarom met de groep van Vijfhuizen met Hanneke aan de start en onderweg hielpen Jan van den Berg en Wilco Loos ook een aantal rondjes om een peloton rondom Hanneke te maken onderweg hielp Piet van Mooi Nel ook de laatste ronden. Uiteindelijk werd in het donker gefinisht en kwamen de schaatsers gezamenlijk over de streep. 

Uit de krant