Schapendel mag zich School op Seef noemen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De Schapendel kreeg van wethouder Ter Hark de erkenning School op Seef. | Foto: Ina Verblaauw
De Schapendel kreeg van wethouder Ter Hark de erkenning School op Seef. | Foto: Ina Verblaauw

Schapendel mag zich School op Seef noemen

School op Seef is een programma in Zuid Holland voor een goede aanpak van de verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen worden begeleid in de ontwikkeling om een veilige weggebruiker te worden. Onder het motto "kinderen hebben recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer" kunnen scholen meedoen aan het programma.

Door Ina Verblaauw

De leerlingen, onderwijskrachten en ouders van basisschool De Schapendel hebben hard gewerkt om het certificaat School op Seef toegekend te krijgen.

Wethouder Roberto Ter Hark kwam maandag 4 februari naar de school om het certificaat aan directeur Evelijn Sanders te overhandigen. Hij kwam niet alleen: Seef de Zebra was met hem meegekomen tot grote hilariteit van de leerlingen. Ter Hark stelde zich voor aan de kinderen en vertelde dat hij als wethouder verkeer namens de gemeente over de inrichting van de straten gaat. Daarna vroeg hij de kinderen hoe zij naar school komen. Het merendeel lopend of op de fiets. "Dan is het belangrijk dat de weg naar en van school een veilige weg is".

De kinderen hebben heel veel geoefend alleen of met de ouders. Alle makkelijke en lastige situaties onderweg zijn in kaart gebracht. Bovendien hebben ze alle verkeersborden die ze tegenkwamen genoteerd en besproken in de klas.

De school voldeed aan alle gestelde eisen en mag zich nu School op Seef noemen. Voor de kinderen was er een bellenblaas en gelijktijdig met de overhandiging van het certificaat en de bloemen, gingen er honderden blaasbellen de aula in. Het certificaat is toegekend voor een periode van twee jaar.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>