Stef van der Zalm aan de bal. | Foto: Johanna Wever

SJC revancheert zich tegen DOVO

Algemeen

Het moest de revanche worden op de thuiswedstrijd die met niet minder dan 8-1 werd verloren. Maar bij een 3-0 achterstand bij het rustsignaal leek het opnieuw een kansloze nederlaag te gaan worden. Maar wat niemand had kunnen voorspellen gebeurde wel. SJC toonde ongelooflijke veerkracht en bij het eindsignaal stond er in Veenendaal 3-3 op het scorebord.

SJC begon met een opstelling waarbij Rick van Dijk als hangende rechterspits de aanvallende bedoelingen van SJC moest ondersteunen. Demir Strojil was de man die vanaf het middenveld de aanval moest voeden. Maar aan het aanvallen kwam SJC aanvankelijk niet toe. Al in de zesde minuut kwam de eerste dreun voor SJC. Met opnieuw een zeer discutabele beslissing in het nadeel van de zwart-witten. Spits Kesley den Haag ging theatraal naar de grond binnen de 16. Joshua Patrick schoot vanaf elf meter feilloos raak: 1-0.

Snelle aanvallers

Zo'n 10 minuten later was het zelfs 2-0. De zeer sterke DOVO-aanval met 2 supersnelle spitsen flitsten met enige regelmaat door de vertwijfelde SJC-defensie. Met kunst en vliegwerk werd erger voorkomen. Maar in de 19e minuut was het toch opnieuw raak. Vanuit een vrije schop mocht Salim Amarzgiou zomaar inkoppen: 2-0. Sjaak Polak probeerde vanuit de dug-out zijn vleugelverdedigers meer vat te laten krijgen op de snelle DOVO-aanvallers. Maar vooralsnog lukte dat nauwelijks. Op slag van rust viel ook nog eens de 3-0.

Initiatief

Polak gebruikte de pauze om de backs te instrueren om veel korter op de man te dekken. En dat bracht direct al resultaat. SJC nam meer en meer het initiatief. De Veenendalers bleken in niets meer op de ploeg van voor de thee. En er ontstond veel irritatie wat uitmondde in een opstootje. SJC toonde hierna de veerkracht die de ploeg ook vorig seizoen zo kenmerkte. Eerst was het een fantastische Abbas al Tamimy die vanaf de zijkant raak schoot: 3-1. Vijf minuten later was het via Youssef el Baouchi opnieuw raak: 3-2. Hierbij was er een belangrijke rol voor Mark Turk. Het SJC-talent was Mike van Toor komen vervangen en net als vorige week bracht hij wat meer voetbal op het middenveld..

Gelijkmaker

DOVO leek erop te vertrouwen dat het tij nog wel gekeerd zou worden maar dat bleek niet het geval. SJC toonde zich zelfs sterker dan de tegenstander en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. En die viel met nog zo'n 10 minuten te gaan. Rick van Dijk toonde zich van zijn allerbeste kant en gaf de goalie het nakijken: 3-3.
Even leek SJC niet te weten of het de gelijkmaker moest koesteren of dat er jacht gemaakt moest worden op een overwinning. Direct na de wissel met Jelle van Went voor de moegestreden Demir Strojil, deed zich voor van Went een mooie mogelijkheid voor. Met niet veel later zelfs een kans voor Tom Duindam.