Muziek in Jeroen start nieuwe serie | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Gauguin Ensemble. | Foto: Foppe Schut
Gauguin Ensemble. | Foto: Foppe Schut (Foto: FOPPE SCHUT)
Cultuur

Muziek in Jeroen start nieuwe serie

In de Oude Jeroenskerk speelt op zondag 10 februari het Gauguin Ensemble, bestaande uit klarinettist Yfynke Hoogeveen en pianist Loes Ras. Cellist Mayke Rademakers treedt als gast op.

Anders dan gebruikelijk kozen klarinettist Yfynke Hoogeveen en pianist Loes van Ras als naam voor hun ensemble niet een bekend componist, maar hun favoriete schilder Paul Gauguin – flamboyant en intrigerend vanwege zijn aangrijpende kleurpalet en impliciete mystiek. Wat hen betreft gaat het maken van muziek over het creëren van contrasten, diepte en spanning. Over passie en temperament. Over het vertellen van een verhaal en het niet weer loslaten van de luisteraar.
Meteen nadat ze elkaar leerden kennen op het Groninger conservatorium voelden Loes en Yfynke dat hun samenwerking zou kunnen leiden tot meeslepende muzikale belevenissen. Als duo vormen zij nu meer dan 20 jaar de basis voor concerten en projecten waarin ze samen speelden met collega musici, waaronder Mayke Rademakers, die al even temperamentvol is als henzelf.


Naast optredens in binnen- en buitenland is het Ensemble Gauguin te horen en te zien op radio en tv. Zo waren zij te zien in het televisieprogramma Pavlov.
Ensemble Gauguin speelt werken van Beethoven en Brahms, componisten die vurige muziek schreven. Dat deed ook de minder bekende Germaine Tailleferre, waarvan een trio voor klarinet, piano en cello op het programma staat.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten à € 15,00 zijn te bestellen via www.muziekinjeroen.nl Vrienden van Muziek in Jeroen krijgen op alle kaarten die ze kopen € 5,00 korting. Na afloop wordt er gratis wijn en fris geschonken in het koor van de kerk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>