Eerste raad is lange zit | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De eerste raadsvergadering, compleet met nieuwe werkwijze in De Duinpan. | Foto: WS
De eerste raadsvergadering, compleet met nieuwe werkwijze in De Duinpan. | Foto: WS (Foto: Picasa)
Politiek

Eerste raad is lange zit

> College wil 100 dagen de tijd om de wensen van de coalitie te toetsen

Het werd niet alleen een bijzondere maar ook een bijzonder lange raadsvergadering. De eerste raadsvergadering in de Duinpan in de Zilk werd pas ver na middernacht afgesloten. Toen was het overgrote deel van de belangstellende inwoners natuurlijk al lang huiswaarts gekeerd. En veel van de raadsleden snakten er zichtbaar naar om hun voorbeeld snel te volgen.

De theaterzaal van de Duinpan was voor deze gelegenheid speciaal ingericht met vier rijen tafels en stoelen. Niet in een kring of carré maar recht tegenover elkaar. De geïmproviseerde publieke tribune stond opgesteld aan de korte zijde van de zaal recht tegenover de voorzitterstafel. Achter die tafel burgemeester Hermans en griffier Fabbricotti. Voor de vier wethouders was er een speciale tafel, diagonaal daarnaast.

De burgemeester begon met zich te verontschuldigen voor het wat lastig omgaan met de ambtsketen ´Het is geen maatwerk, maar hij is duidelijk voor mannen gemaakt´, maakte ze duidelijk.

Daarna was er een heel speciaal welkom aan de raadsleden en daarnaast ook aan het grote aantal inwoners die de moeite hadden genomen om deze eerste vergadering bij te wonen. Onder hen een aantal familieleden van raadsleden die de lege plaatsen van de vier wethouders in zouden gaan nemen en daartoe officieel werden geïnstalleerd en beëdigd. Bovendien werden er een groot aantal commissieleden eveneens officieel geïnstalleerd en beëdigd. Verder was er de verkiezing van een waarnemend voorzitter van de gemeenteraad.

Mevrouw Hermans kondigde de al veel besproken nieuwe manier van werken aan. Speciaal omdat het debat niet in een kring plaats gaat vinden. Met een speciaal spreekgestoelte met daar tegenover een drietal interruptiemicrofoons.

De voorzitter van de raad kondigde bovendien aan dat de eerste 100 dagen door het college zullen worden gebruikt om de haalbaarheid van het coalitieprogramma te toetsen en om zo spoedig mogelijk een collegewerkprogramma op te stellen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>