Sid Barnhoorn wint Selfie in Space-wedstrijd | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Sid Barnhoorn maakte de winnende selfie. | Foto: Ina Verblaauw
Sid Barnhoorn maakte de winnende selfie. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Sid Barnhoorn wint Selfie in Space-wedstrijd

Op de Koningin Wilhelmina Boulevard staan sinds 17 mei 2018 vier grote panelen met afbeeldingen met als thema ruimtevaart. Het publiek werd uitgenodigd een selfie bij de borden te maken en deze in te sturen om zo kans te maken op een mooie prijs. Het hele jaar door maakten heel veel mensen een selfie; niet zo heel veel mensen stuurden deze daadwerkelijk in.

Door Ina Verblaauw

Siddhartha (Sid) Barnhoorn uit Katwijk stuurde zijn foto wél in en werd de uiteindelijke winnaar. Op zijn winnende foto staat hij op de maan en houdt met zijn wijsvinger de aarde omhoog.

"Ik heb deze foto bewust gekozen vanwege de combinatie aarde-maan. Het laat zien hoe klein en kwetsbaar onze aarde is", aldus de 37-jarige Sid. "Ik kom regelmatig in Noordwijk en zag bij toeval dit paneel en besloot er direct een selfie van te maken". Zijn prijs was een Polaroid Camera en een aantal space-artikelen. Jurylid Jennifer Hordijk, communicatievoorlichter bij NL Space en van astronaut André Kuipers, prees het niveau van de inzendingen.

Na afloop ging Sid Barnhoorn nog één keer terug naar zijn paneel om de foto nogmaals te laten maken. Dit keer wel onder gure omstandigheden.

De prijsuitreiking was de finale afronding van het thema Noordwijk City of Space. Volgens Marjolijn van der Jagt was het Space jaar een groot succes. "Enorm veel activiteiten rondom het thema en een record aantal bezoekers bij Space Expo. Ruimtevaart is en blijft bijzonder belangrijk voor Noordwijk".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>