Tom Duindam kopt de bal weg. | Foto: Johanna Wever

SJC staat opnieuw met lege handen

Algemeen

SJC was er alles aan gelegen om tegen Harkemase Boys eindelijk weer eens de overwinning te pakken. In de heenwedstrijd was dat, ondanks een Noordwijks overwicht, niet gelukt. En uiteindelijk mocht SJC ook in Noordwijk niet aan het langste eind trekken.

Het leek allemaal voortvarend te gaan. Al in de 2e minuut kwam SJC via Youssef el Baouchi in kansrijke positie maar de spits vergat de bal over de uitkomende keeper te stiften. Even later kon el Baouchi opnieuw het strafschopgebied in na een perfecte steekpass van Rick van Dijk. Zijn voorzet werd door de Harkemase Boys verdediger met de hand tegen gehouden maar scheidsrechter de Cock,wuifde een mogelijke strafschop nadrukkelijk weg.

Toch op voorsprong

SJC had het ondanks de genoemde mogelijkheden niet gemakkelijk. In de omschakeling zochten de Friezen heel snel de aanval. Trainer Tieme Klompe zei daarover na de wedstrijd: 'We wilden aanvankelijk SJC het spel laten maken en bleven bewust terug om met een counter te kunnen toeslaan. Maar SJC maakte het ons ook lastig'.
Dat bleek wel. Na zo'n 20 minuten sloeg SJC toe. Tom Duindam gaf een diep bal richting doelgebied. Tom kopte de bal terug op el Baouchi en die ronde meer dan fraai af: 1-0.
Nog geen 2 minuten later was het weer raak. De corner genomen door el Baouchi kwam hoog in de lucht op het hoofd van alleskunner Rick van Dijk die keeper Jansema kansloos liet: 2-0.
De supporters op de tribune gingen er eens goed voor zitten. En zagen een fraai genomen vrije trap van Tom Broekhuizen maar net langs de paal vliegen.

Ander vaatje

En direct daarna namen de Friezen het initiatief over. Daarover zei trainer Klompe: 'Na de 2-0 moesten we uit een ander vaatje tappen en gelukkig werden we geholpen door die strafschop'. En zo was het ook. De Friezen gingen achterin 1op1 spelen en stuurde een mannetje meer naar de spits . SJC kreeg het lastig en werd verdedigend opeens kwetsbaar. Pier Veldman bleek een plaag voor de verdedigers en in de 38e minuut kon hij zomaar doorlopen. De uitkomende Haggerty ging in de fout en Jesse Renken mocht vanaf de stip raak schieten: 2-1. Met die stand brak de rust aan.

Gelijkmaker

Na de thee bleken de Friezen de mouwen te willen opstropen. Fel jagend op de bal werd het SJC moeilijk gemaakt en al na ruim 7 minuten viel de gevreesde gelijkmaker. De wedstrijd werd wat rommelig ook al omdat de matig leidende de Cock een zeer vervelende overtreding op Tom Broekhuizen opnieuw simpel wegwuifde. Hierna volgde een aantal opstootjes waarbij ook gele kaarten vielen. Toen er weer gevoetbald werd viel met nog een half uur te spelen de 2-3.

Hierna werd Stef van der Zalm vervangen door Mark Turk en Tracy Kapata kwam in het veld voor van Toor. Kapata werd als schaduwspits vlak bij Tom Duindam geposteerd en dat zorgde wel voor wat onrust bij de Friesen. Maar tot echte grote kansen kwam het niet. Een fraaie mogelijkheid kwam er wel voor Jelle van Went die, met nog 6 minuten te gaan, Strojil kwam vervangen. Zijn eerste balcontact was een kopbal die rakelings over de lat ging.

SJC smeekte nog wel om een strafschop toen een inzet via een hand werd beroerd maar opnieuw wilde de Cock van geen strafschop weten. En zo stond SJC opnieuw met lege handen. Zaterdag wacht in Veenendaal DOVO. Geen gemakkelijke opgave voor SJC en daar een puntje veroveren zal als een overwinning worden begroet.