Nick van Staveren probeert in balbezit te blijven. | Foto: OrangePictures
Nick van Staveren probeert in balbezit te blijven. | Foto: OrangePictures

Noordwijk wint en ziet Quick Boys verliezen

Algemeen

De wedstrijd Ajax-Noordwijk kent een historie met onverwacht grote uitslagen, waarbij de winstpunten uiteindelijk aardig werden verdeeld. Op de Toekomst bleven, tijdens een boeiende pot voetbal, de doelpunten deze keer beperkt. Met treffers van Nick van Staveren en Denzel James trok Noordwijk wel aan het langste eind.

Zo'n 350 toeschouwers waren getuigen van een redelijk boeiende wedstrijd. Noordwijk begon zonder de geblesseerde Rondeltap en met Mike van Vliet als zijn vervanger. Die bij de eerste de beste Ajax-kans,dat was na 13 minuten spelen, de bal fraai uit de bovenhoek bokste.

Beide ploegen probeerden steeds daar waar het kon de aanval te kiezen. Maar beide verdedigingen stonden goed georganiseerd en kwamen nauwelijks in problemen. In de 17e minuut kon Nick van Staveren vanuit een corner echter raak koppen. Deze goal deed Noordwijk zichtbaar goed, de combinaties gingen nog beter lopen en er kwamen mogelijkheden voor Westdijk, Wendt en James. Ajax zette daar eveneens fraai combinatievoetbal tegenover maar kon de sterke Noordwijk-verdediging toch nauwelijks in gevaar brengen. Op het middenveld bleek Achefay uit te groeien tot handenbinder. Hij was actief en strooide met passes waarbij de Ajacieden elkaar enkele keren wanhopig aankeken. Maar voor de thee veranderde de stand niet.


Blessure Le Congé

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld maar daarbij wel heel snel via James een 100% mogelijkheid voor Noordwijk. Inmiddels was Bröcker in het veld gekomen omdat Le Congé met een hamstringblessure af moest haken. Noordwijk was de baas en Ajax deelde enkele gevaarlijke speldenprikjes uit. Michel en Overvliet liepen in de poging hen te stoppen tegen gele kaarten aan.
Met de marge van 1 doelpunt bleef het spannend met mogelijkheden over en weer. Maar in de 81e minuut brak Denzel James de ban. Een snelle rus bracht hem voorbij de goalie en via verdediger Burgzorg was het raak: 0-2. Hierna verzaakte Emiel Wendt nog een derde doelpunt te maken toen hij op fraai aangeven van Thomas Reynaers naast kopte. Met nog enkele mogelijkheden zowel voor Noordwijk als Ajax kwam er een einde aan deze aantrekkelijke voetbalstrijd.


Dubbele vreugde

Omdat men concurrent Quick Boys zag verliezen was er dubbele vreugde in het Noordwijk-kamp. En heeft de ploeg niet minder dan 8 punten afstand genomen. Zethof is met zijn ploeg verder dan de meeste teams. Wel moet DVS '33 worden gezien als een zeer gevaarlijke outsider die overigens ook kwetsbaar is gebleken. In Katwijk is inmiddels de stormvlag gehesen en is men weer koortsachtig op zoek naar de oorzaak van het opnieuw falen.
De geschiedenis lijkt zich echter te herhalen en de vraag bij de fanatieke supporters is niet of maar wanneer het ijzersterke Noordwijk het kampioenschap binnensleept.

Zaterdag wacht aan de Duinwetering Stedoco. Deze ploeg beleefde na een sterke competitiestart even een mindere periode. Maar is inmiddels weer aan een hele goede reeks begonnen. Ook zij haalden uit de laatste 4 wedstrijden de maximale winst. De eerste ontmoeting had Noordwijk het niet gemakkelijk en leed puntenverlies bij een 2-2 uitslag. Toch blijft Noordwijk voor de vele kenners de absolute de favoriet.

Uit de krant