Horeca verbolgen over afsluiten toegangswegen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De horeca-ondernemers zijn boos dat de Beeklaan tijdens het Bollencorso is afgesloten. Dit gaat hen veel geld kosten. | Foto: Archief
De horeca-ondernemers zijn boos dat de Beeklaan tijdens het Bollencorso is afgesloten. Dit gaat hen veel geld kosten. | Foto: Archief (Foto: Cor de Mooy)
Politiek

Horeca verbolgen over afsluiten toegangswegen

Het bestuur van de afdeling Noordwijk van de Koninklijke Horeca Nederland is verbolgen. Noordwijk krijgt opnieuw te maken met wegafsluitingen. Precies in een periode dat ondernemend Noordwijk aan zee dit bezwaarlijk vind.

Het gaat om het afsluiten van de zuidelijke invalsroute, de Beeklaan, die voor een deel eerst wordt afgesloten van 4 maart tot 3 mei. En vervolgens nog eens een afsluiting van 6 mei tot 29 juni. Vanuit de KHN wordt gemeld: 'Als bestuur vinden wij het onbegrijpelijk dat in het zwaartepunt van het toeristisch seizoen,het Bollenseizoen, dus met Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Bloemencorso, een van de twee belangrijkste toevoerwegen is afgesloten. Een besluit wat wij als Koninklijke Horeca Nederland Afdeling Noordwijk niet wenselijk achten en wat tot economische schade voor de toeristische bedrijfssector zal leiden'.

Corso

Voor Noordwijkers is het inderdaad heel vreemd dat er met het afsluiten van wegen geen rekening wordt gehouden met de pieken in het toeristisch seizoen. Let wel, op 10 april is er het Bloemencorso van de Bollenstreek. Een absolute topdag wat betreft buitenlandse bezoekers. En dan op 21 april Pasen dat traditioneel ook zorgt voor een piek in de bezoekersstromen. En dan op 9 juni het Pinksterweekend, ook een belangrijke datum voor de Horeca in Noordwijk. Het afsluiten is noodzakelijk voor de aanleg van de rotonde voor de wijk Offem Zuid. Waarbij de hele rijbaan van de verlengde Beeklaan wordt aangepast aan de snelheid van 50 km per uur. In fase 2 gaat het om het stuk Beeklaan tussen de beide rotondes.

Voor de projectleiding zou een extern bureau zijn ingehuurd. Welke kennelijk het toeristisch belang anders inschat dan de ondernemers. Navraag bij wethouder Ter Hark hoe dit nu kan levert geen concreet antwoord op. Hij moet hier nog over in gesprek met de ambtelijke organisatie. Maar hij meent te weten dat dit te maken heeft met de planning van andere projecten en hij noemt o.a. de reconstructie van de Parallel Boulevard.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>