Veel animo voor eerste nieuwjaarsreceptie | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Het carnaval wil ook in het nieuwe Noordwijk een belangrijke rol vervullen. | Foto: Wim siemerink
Het carnaval wil ook in het nieuwe Noordwijk een belangrijke rol vervullen. | Foto: Wim siemerink (Foto: Picasa)

Veel animo voor eerste nieuwjaarsreceptie

De Noordwijkers zullen het weten. Carnavalsvereniging De Kaninefaten met in het kielzog De Keienbijters, De Duinkonijnen, De Noortukkers, De Tulpkabouters en hun jeugdgroepen maakten het op de eerste gemeentelijke nieuwjaarsreceptie al meer dan duidelijk. Het carnaval wil ook in het nieuwe Noordwijk een belangrijke rol vervullen.

Door Wim Siemerink

De eerste goed bezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente was in Congrescentrum Leeuwenhorst. Velen namen de gelegenheid te baat om kennis te maken met de waarnemend burgemeester Hermans en de nieuwe wethouders.
Bestuurder benutten de gelegenheid tevens om te netwerken, inwoners om wensen uit te wisselen. Maar zeker ook om de eerste Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Hermans van zeer dichtbij aan te horen.


Hoempapa

Voor het zover was er het bezoek van genoemde carnavalsverenigingen. Zoals dit in Noordwijkerhout te doen gebruikelijk was. Met veel hoempapa en gezang. Een onderbreking die door de aanwezigen en ook door burgemeester Hermans zichtbaar gewaardeerd werd.
In haar officiële Nieuwjaarstoespraak was de burgemeester echter wel zeer serieus. Zij legde nadruk op veiligheid en in dat verband oogstten politie, ambulancepersoneel en brandweer veel lof. Speciaal voor hun professionele optreden in de Nieuwjaarsnacht in Noordwijk.


Nieuwe werken

'We zullen moeten wennen', hield burgemeester Hermans de aanwezigen voor. Aan elkaar, aan de situatie maar ook aan het nieuwe werken van zowel het ambtelijk als de gemeenteraad. We zijn nu met 43.000 inwoners en 300 ambtenaren die elkaar moeten vinden. Wij staan voor u klaar in de bestaande gemeentehuizen maar komen zo nodig gewoon naar u toe´.
En ook: 'de gemeente is in haar nieuwe rol niet meer de regisseur maar de gemeente maakt mogelijk. Het gaat er in de toekomst vooral om wat de inwoners samen van belang vinden'.

Tot slot benadrukte ook het thema 'Cultuur verbindt' dat werd gekozen voor 2019 en eindigde met de constatering: 'Noordwijk 2019, het wordt een succes'. Onder de aanwezigen waren hierop positieve reacties te beluisteren. Het glas werd geheven op een nieuwe toekomst voor inwoners en bestuurders.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>