Noordwijker van het jaar | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Picasa

Noordwijker van het jaar

Een volle zaal met in chique gala geklede bezoekers in het prachtige Huis ter Duin. Tussen de gasten 3 zichtbaar nerveuze genomineerden, de kandidaten voor de titel 'Noordwijker van het jaar'. Op het podium toespraken van organisator Frans van der Veen en Jan Rijpstra. De laatste niet in de rol van burgemeester maar die van voorzitter van de jury.

Rijpstra begon zijn toespraak met duidelijk te stellen dat hij er stond als ambteloos burger. Hij kon niet nalaten toch even het recente verleden aan te halen. Hij sprak daarna over de voorwaarden die zijn gesteld voor de Noordwijker van het jaar en besloot zeer opvallend met: 'Ik ken een aantal Noordwijkers die hieraan echter nooit zullen voldoen'.

Intussen zaten tussen de sponsoren en hun genodigden natuurlijk de genomineerden, Pieter van den Brink, Louky Crama en Richard van Egmond gespannen te wachten op de uitslag. En vernamen uit de mond van juryvoorzitter Rijpstra dat Louky Crama was gekozen als Noordwijker van het jaar 2018.

Een dik verdiende titel en de keuze bleek voor velen nauwelijks een verrassing. Want deze Noordwijkse, schooljuffrouw van weleer, is al vele jarenlang zeer actief binnen allerlei maatschappelijk-sociale functies. Daarbij eerder een rol in de lokale politiek. Daarover zegt zij nu: 'Het was niet altijd even gemakkelijk, maar ik heb de les van voormalig wethouder Jaap Bedeijn altijd goed onthouden: 'Wees eerlijk'
Ze vertelde heel trots te zijn op de verkiezing en in de lijst van de diverse activiteiten het meest trots te zijn op het feit dat zij samen met 2 anderen het openbaar middelbaar onderwijs in Noordwijk mocht oprichten, het bekende Northgo College. Over de vele functies die zij in de loop der jaren vervulde: 'Ik kan zo moeilijk nee zeggen'.

Het Nieuwjaarsgala trok ook dit jaar weer heel veel bezoekers. Ooit opgezet als een volledig Noordwijks feestje maar inmiddels uitgegroeid tot een streekfestijn. Waar chique nog steeds de boventoon voert, de jeans verboden is maar waar inmiddels 'tenue de ville' is toegestaan en stropdas niet meer verplicht. In de diverse zalen was het met diverse soorten van muziek een heel ontspannen feest waar velen zich tot in de kleine uurtjes vermaakten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>