Samenwerken voor multifunctioneel kerkplein | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Theo Passchier, Willem Passchier en burgemeester Jan Rijpstra ondertekenden de overeenkomst. | Foto: PvK
Theo Passchier, Willem Passchier en burgemeester Jan Rijpstra ondertekenden de overeenkomst. | Foto: PvK (Foto: )

Samenwerken voor multifunctioneel kerkplein

Het plein bij de Oude Jeroenskerk gaat op de schop. Om er een goede bestemming aan te geven heeft het college van kerkrentmeesters van de Protestante Gemeente en de gemeente vorige week donderdag een overeenkomst getekend.

Door Piet van Kampen

Het plein niet vogelvrij maken en er ook geen algemeen parkeerterrein van maken maar een verblijfplaats. Het zijn de uitgangspunten in de overeenkomst. Wel kunnen bewoners in de toekomst op woensdagavond op het Kloosterplein parkeren. 'Het plein moet een uitstraling krijgen die bij de kerk hoort', stelt burgemeester Jan Rijpstra.

Een multifunctioneel karakter dat moet bijdragen aan meer sfeer en een ontmoetingsplein worden waar mensen ook kunnen zitten. Het kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor evenementen van de Oranjevereniging. Alles moet echter wel in onderling overleg gaan. Het plein wordt geschikt voor kleinschalige evenementen'. Als de herinrichting gereed is zullen de grote betonnen palen worden verwijderd die nu nog de afscheiding vormen tussen het plein naast de Oude Jeroenskerk en de rijbaan.

In de loop van komend voorjaar zal een en ander gerealiseerd moeten zijn. Het wordt een groot open gebied en er zullen in het wegdek verzonken druppels worden verwerkt zoals eerder al gebeurde in het winkelgebied en zorgcentrum Jeroen. Voor alle verkeersdeelnemers zal het even wennen worden en ieder zal er zijn eigen weg moeten vinden.

Omdat het terrein enerzijds van de kerk is en het andere gedeelte van de gemeente is er een overeenkomst opgesteld. Namens het college van kerkrentmeesters plaatsten Theo en Willem Passchier hun handtekening en burgemeester Jan Rijpstra deed dit namens de gemeente. Beide partijen kunnen zich vinden in het nieuwe ontwerp.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>