Emiel Wendt in duel met Sammie Fiddani van De Dijk. | Foto: OrangePictures
Emiel Wendt in duel met Sammie Fiddani van De Dijk. | Foto: OrangePictures Foto: Wim Wobbes

Noordwijk uiteindelijk sterker dan De Dijk: 4-1

Algemeen

Noordwijk tegen De Dijk was de koploper tegen een degradatiekandidaat. Op papier dus eigenlijk een makkie. Maar vorige week bewezen de Amsterdammers tegen Quick Boys over veerkracht te beschikken en na 0-2 achterstand nog een gelijk spel uit het vuur te slepen.

Kees Zethof was dus een gewaarschuwd man en zal zijn mannen ongetwijfeld hebben voorgehouden dat er ondanks de lage positie op de ranglijst op geduchte tegenstand moest worden gerekend.

Noordwijk begon dan ook best goed aan de wedstrijd. Er was direct druk naar voren en De Dijk moest terug. Noordwijk kreeg mogelijkheden. Zo kon een vrije trap van Le Congé door de keeper maar net toto corner worden verwerkt. Al snel kwam Noordwijk toch op 1-0. Uit een corner kopte van Staveren in en de bal verdween via een Amsterdams been over de doellijn. De Dijk was daardoor niet aangeslagen. In tegendeel want aan de andere kant kon Rondeltap grabbelend de bal nog net voor de doellijn te stoppen. Noordwijk leek hierdoor extra gewaarschuwd en bleef op jacht naar doelpunt nummer twee. Met pogingen van Nick van Staveren en Wendt leek dat te lukken. Maar verdedigers en de doelman voorkwamen vooralsnog een 2e treffer. Een geweldige poeier van Le Congé, zo'n 10 minuten voor de rust, was de Amsterdamse goalie echter wel te machtig: 2-0.

Veerkracht

Na de rust maakten de Amsterdammers direct duidelijk dat zij de stunt van vorige week best wilde herhalen. Noordwijk werd terug gedrongen en na een paar mogelijkheden kwam er een echte kans die ook werd verzilverd: 2-1. De Amsterdammers putte hier kracht uit maar de veerkracht van Noordwijk was er ook. De veel opkomende Bröcker produceerde een omhaal op de lat na wat gestuntel in de Amsterdamse verdediging. En zo bleef het wel spannend. Vooral ook omdat James zo af en toe liet zien waarom Sparta hem heeft willen inlijven. Als een duveltje uit een doosje haalde hij een schijnbaar onmogelijk bal, zijn voorzet werd hierna door van Staveren net naast geschoten. En Bröcker kreeg opnieuw een mogelijkheid maar ook hij schoot van dichtbij mis.

Visitekaartje

Inmiddels mocht Achefay de moegestreden James vervangen. De wedstrijd kende ook wat meer overtredingen wat Reynaers wat met een blessure moest ervaren. Na wat trekkebenen werd hij vervangen door van Rhijn.
Met nog 10 minuten te gaan en duidelijk op jacht naar de gelijkmaker namen de Amsterdammers wat meer risico. In blessuretijd wist Noordwijk daarvan te profiteren. Eerst was het Nick van Staveren met de 3-1. En even later gaf Achefay een visitekaartje af. Met zijn geweldige treffer zorgde hij voor een waardig absoluut slotakkoord van Noordwijk in de eerste competitiehelft: 4-1.

Noordwijk maakt na het trainingskamp in Zuid Spanje op 12 januari de herstart in Bunschoten tegen laagvlieger Eemdijk. Een mooie gelegenheid om direct weer de ambitie, promotie naar de tweede divisie, gestalte te geven. Maar eerst wordt het voor de spelersgroep, technische staf en supporters nog een paar weken volop nagenieten van het winterkampioenschap in deze sterke derde divisie.