Youssef el Baouchi in duel met Desmond Sturing. | Foto's: Johanna Wever

SJC wint van VVOG: 2-1

Algemeen

Verscholen in de aloude tribune, beschermd tegen de gure omstandigheden, kregen de supporters van SJC en VVOG een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Waarin twee bijna gelijkwaardig voetballende ploegen streden om de punten. Waarbij SJC uiteindelijk aan het langste eind trok.

SJC begon aan de wedstrijd zoals Sjaak Polak het zo graag ziet. Bij balbezit breed uitgewaaierd direct aanvallende bedoelingen. Bij balbezit van de tegenstander direct druk zetten. En deze keer niet slechts op eigen helft maar nu ook tot aan de 16 meterlijn van de tegenstander. En dat resulteerde al heel gauw in grote mogelijkheden. De eerste kans was voor Tom Duindam, een tweede voor Tom Broekhuizen na een fraaie vrije trap. In die eerste periode kwamen er voor SJC de meeste mogelijkheden. VVOG, in de combinatie goed spelend, kregen aanvankelijk slechts een enkele mogelijkheid. Maar direct werd ook duidelijk dat de mannen uit Harderwijk de winst niet zomaar in Noordwijk wilde laten. En bij de mogelijkheden die SJC kreeg toonde hun keeper Rijnvis een aantal keren zijn talent.

Na 35 minuten ontsnapte SJC toen Jordy Groot met een wanhopige maar perfecte sliding redding wist te brengen. Op het middenveld werd door SJC-ers Stef van der Zalm en Demir Strojil en Abbas al Tamimy met heel veel inzet gestreden voor iedere bal. Maar het echt in stelling brengen van spits Tom Duindam gelukte heel sporadisch. Ook al omdat VVOG gekozen had om extra verdedigers rondom de topscorer te posteren. SJC deed wat het kon, creëerde de meeste kansen maar doelpunten bleven uit.

Vrije trap

Na de rust kreeg SJC direct al een vrij trap te nemen net buiten het strafschopgebied. Jordi Groot nam plaats achter de bal en zijn schot zeilde perfect in de rechterbovenhoek: 1-0. De tribune ontplofte bijna en ook de staf en de spelers vierden de voorsprong uitbundig. VVOG-speler Rihairo Meulens ging kort hierna in de fout. Na een grove charge in de buurt van de middenlijn kreeg hij geel. Er ontstond ter plekke wat duw en trekwerk waarbij hij nogmaals geel en dus rood kreeg voorgeschoteld. SJC in overtal merkte dat VVOG er nog een schepje bovenop wil gooien. Toch kreeg in de 53e minuut Tom Duindam een grote kans maar een doelpunt werd het niet.

Uit het niets

En terwijl op de tribune werd gedacht dat de 2-0 in de lucht hing sloeg VVOG uit het niets toe. Een afstandsschot van Thomas Vossebelt van ruim 30 meter werd op het laatste moment door de wind van richting verandert: 1-1. Het was een streep maar doelman Haggerty ging hierbij toch niet vrij uit.
De wedstrijd werd hierna een echte strijd. SJC toonde veerkracht, nam het initiatief maar VVOG gaf zich niet zomaar gewonnen. Toch trok SJC uiteindelijk aan het langste eind. Nadat Polak de robuuste Trecy Kapata naast Tom Duindam in de spits had geposteerd kreeg de ook al ingevallen Dario Levechio wat meer ruimte. Zijn voorzet in de 85e minuut werd door verdediger Hop met de hand beroerd waarna Jordy Groot een penalty mocht nemen. De specialist deed wat van hem verwacht werd: 2-1.

Quick Boys

Dat de goed leidende scheidsrechter Kloeze nog wat extra tijd bij trok was voor niemand bij SJC een bezwaar. Want met veel zelfvertrouwen werd de wedstrijd uitgespeeld.

Zaterdag mag SJC zijn laatste wedstrijd voor de winterstop spelen in Katwijk op Nieuw Zuid, waar Quick Boys zich zeker zal willen revancheren na het gelijke spel tegen rode lantaarndrager de Dijk. Of SJC ook voor zo'n verrassing zal kunnen zorgen wordt betwijfeld. Maar Sjaak Polak ziet wel mogelijkheden. Vooral omdat zijn spelersgroep heel veel progressie lijkt te maken. Polak daarover: 'Het klopt maar belangrijk is ook dat we steeds meer een hecht team vormen. Niet een elftal maar de voltallige groep is nodig om wedstrijden te winnen'.