Voorstraat en Lindenplein weer feestelijk verlicht | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Eén druk op de grote knop schakelde de sfeerverlichting aan. | Foto: Ina Verblaauw
Eén druk op de grote knop schakelde de sfeerverlichting aan. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Voorstraat en Lindenplein weer feestelijk verlicht

Een aantal jaren geleden verdween de sfeervolle kerstverlichting in de Voorstraat en op het Lindenplein mede door de financiële crisis en bezuinigingen. De vereniging De Oude Dorpskern startte in 2014 een initiatief om de verlichting in de bomen in het straatbeeld weer in ere te herstellen. Vrijdag 30 november ontstaken de wethouders Barnhoorn en Fles met een druk op de knop de verlichting van de Voorstraat, het Lindenplein, de Wilhelminastraat en het Dielemanpad.

Door Ina Verblaauw

Voorzitter comité sfeerverlichting Frans Bruinzeel schetste hoe het huidige resultaat tot stand is gekomen. Nieuw materiaal en Ledverlichting werd, na het noodzakelijk snoeien van de knotlindes in november, in de meeste bomen aangebracht. Helaas bleken een aantal bomen niet sterk genoeg en in de nabije toekomst aan vervanging toe. Van de in totaal 163 bomen zijn er deze maanden 129 verlicht. De financiering werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Noordwijk, het Ondernemersfonds en de Stichting Toeristisch Ontwikkelingsfonds Noordwijk.

Oude Dorpskern-voorzitter Paul de Vreede toonde zich zeer tevreden met het resultaat: "Bijzonder dat de verlichting weer geplaatst is. Mooi voor Noordwijk binnen, de sfeerbeleving en goed voor de winkelstand. Er is heel veel werk verricht om dit allemaal tot stand te krijgen. Een speciale dank voor de inzet van Richard van Triest".

De zwakkere, onverlichte bomen zijn er wel, maar worden goed gecompenseerd door de overige verlichte bomen. De verlichting blijft zeker de eerstkomende tien jaar in de bomen geplaatst, waardoor de continuïteit van de feestverlichting in ieder geval voor die periode is gegarandeerd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>