Feestelijke eerste paal op 's-Heerenloo | de Noordwijker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225488&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo denoordwijker.nl
Tien vertegenwoordigers uit diverse geledingen van 's-Heerenloo slaan een eerste paal. | Foto: Ina Verblaauw
Tien vertegenwoordigers uit diverse geledingen van 's-Heerenloo slaan een eerste paal. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Feestelijke eerste paal op 's-Heerenloo

Onder de klanken van een steelband werden de bewoners, medewerkers en gasten woensdag 28 november begroet op Zorgpark 's-Heerenloo voor een feestelijk moment: het slaan van de eerste paal voor het Centrumgebouw.

Door Ina Verblaauw

"Door vertraging in tijd mede door de recessie, dacht menigeen dat het er niet meer van kwam. Maar verlies in tijd is omgezet in winst in kwaliteit", aldus Joop Hol, regiodirecteur locatie Willem van den Bergh. Dit ter geruststelling van de vele aanwezige werknemers op het zorgpark.
Een geanimeerd gesprek in deze Sinterklaastijd met bewoners volgde. "Wat hadden jullie hoog op je wensenlijstje staan", vroeg hij. "Een zwembad!", klonk het uit vele kelen. "Dat komt er en nog veel meer".

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de inbreng van velen. Er moest aan een aantal eisen worden voldaan: duurzaam, financieel haalbaar en functioneel. De nieuwbouw krijgt als thema 'Samen'; een gebouw dat ontmoetingen faciliteert.

"We willen dat het niet geïsoleerd wordt van de maatschappij maar een toevoeging is voor Noordwijk en omliggende gemeenten. Als je alle functies naast elkaar zou leggen, ontstaat er een complete winkelstraat, maar dan in één gebouw". Veel faciliteiten zijn nu nog over het terrein verspreid. De gebouwen zijn oud en nodig aan vervanging toe. Deze worden allemaal ondergebracht in het nieuwe Centrumgebouw. De gemeente Noordwijk, de Dirk Kuyt Foundation en de Lions Noordwijk zorgen voor een sportveld naast het gebouw.
Daarna gaf Joop Hol het woord aan Marta Lachowska van IAA Architekten, medeverantwoordelijk voor het ontwerp van het te realiseren Centrumgebouw.

"Er zijn gesprekken gevoerd met cliënten, medewerkers en bezoekers wat uiteindelijk resulteerde in een gebouw opgetrokken uit hout en aluminium en drie landschapstuinen. Binnen zijn rustige, prikkelarme ruimtes afgewisseld met drukkere ruimtes als de supermarkt en het restaurant. Hoofdkleuren zijn wit en grijs, afgewisseld met kleuren om de diverse ruimtes aan te duiden. Op de bovenverdieping komen de kantoren, open werkplekken en vergaderruimtes met veel glas".

Het gebouw krijgt een vloeroppervlak van 6.000 m2 en zal eind 2019 / begin 2020 worden opgeleverd. De bouw wordt verzorgd door KBM uit Katwijk.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225488&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>