Sportverkiezingen nieuwe stijl | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Picasa

Sportverkiezingen nieuwe stijl

Deze week werden in de Oude Raadzaal in het Noordwijkse gemeentehuis de overeenkomsten getekend die een nieuwe editie van de sportverkiezingen mogelijk maken. Deze keer kwam voorzitter Sportraad Noordwijk, Rob de Jong, met een bijzondere mededeling.

De voorzitter meldde niet zonder trots dat vooruitlopend op de aanstaande fusie, bij de sportverkiezing 2018 de Noordwijkerhoutse sportprestaties al mee worden beoordeeld. De Jong verduidelijkt: 'Als sportraad willen we een positief signaal afgeven wat betreft de toekomst van Noordwijk. We zullen het gezamenlijk gaan doen. Met het oog op de naderende eenwording zal er daarom in goede harmonie per 1 januari 2019 een nieuwe Sportraad Noordwijk gevormd worden waarin de Noordwijkerhoutse sport ruim is vertegenwoordigd.'


Sponsoren

De sportraad weet zich bij hun enthousiaste nieuwe aanpak verzekerd van de steun van de sponsoren Abswoude Autopromenade, Uitgeverij Verhagen, Hotels van Oranje, Koninklijke Beuk en Reactiva B.V. Zodat er op 15 februari opnieuw veel aandacht kan worden besteed aan het sportjaar 2018.

De Sportraad weet zich daarbij ook al jarenlang gesteund door de gemeente Noordwijk. Die de nadruk legt op de prestaties van de vele vrijwilligers die het sporten op tal van terreinen mogelijk maken. Waar er traditioneel een sportquiz voor verenigingsvoorzitters was wordt het deze keer compleet anders. Verenigingen mogen filmpjes insturen waarin zij aandacht vestigen op hun club of een onderdeel daarvan. Het gaat om een filmpje van maximaal 1 minuut met daarin gemotiveerd waarom een vereniging de vrijwilligersprijs verdient. De 2 meest aansprekende filmpjes worden beloond met een geld bedrag van niet minder dan €1000,- wat besteed dient te worden om clubvrijwilligers iets extra's te bieden.


Noordwijkse model

De Noordwijkse wethouder Gerben van Duin was ook aanwezig en complimenteerde de sportraad met de gekozen koers. Hij sprak ook dankwoorden richting de onmisbare sponsoren. Bovendien ging hij in op het belang van sport in brede zin.

Van Duin: 'In Noordwijk ervaren we inmiddels dat sport op maatschappelijk terrein heel veel kan betekenen, kosten kan besparen en vooral ook kan verbinden.' De wethouder meldde zichtbaar trots dat hij van veel kanten wordt benadert om uit te leggen hoe dit in Noordwijk werd aangepakt. Van Duin nogmaals: 'Ik ben er trots op dat in het land Noordwijk als voorbeeld wordt genoemd en men in dit verband spreekt over 'het Noordwijkse model'. Hij wenste de organisatie bijzonder veel succes en voorzag een unieke sportverkiezing 2018.

Bij deze sportverkiezingen op 15 februari is iedereen van harte welkom in de sfeervolle wintertuin van de Hotels van Oranje. Waar opnieuw alle lokale sporthelden zullen worden bejubeld en geëerd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>