Afbeelding

Volleybalspektakel op de Duinwetering

Algemeen

Op het overvolle Sportpark Duinwetering ontpopte zich een spektakelstuk in de zaal tussen VC Shot uit Culemborg en de Noordwijkse mannen van NOVO. Vier sets gingen over en weer tussen de twee geduchte tegenstanders met de minste verschillen. Enkel in de vijfde en beslissende set zakte NOVO weg.

Ondanks het gemis van Niels Botman kon NOVO toch zijn waarde tonen als koploper in de poule. Waar de eerste wedstrijd in Culemborg met 3-2 door de heren van Shot gewonnen werd, was NOVO gespind op een revanche. Hierdoor waren beide teams op volle scherpte. In de eerste set werd door beide teams strak geserveerd en het spel snel verdeeld. Short liep langzaam uit, maar de zieke Niels Jansen kon met een serviceserie NOVO langszij brengen naar 16-16. Allen bleef Shot doorduwen. In het einde van de set liet NOVO door slordige fouten de set aan Shot met 23-25. Daarna startte een thriller van een set waarin beide teams het voortouw afwisselde. NOVO bleef gesteund door een volle tribune met volle borst het gevecht aan gaan. De Noordwijkers kregen als eerste een setpunt, waarna Shot dreigde de set te winnen. Met spetterende aanvallen van Gijs Paulides en kersverse vader Tom van der Meer zat het publiek op het puntje van de banken, waarop het NOVO de strijd zag winnen met 30-28.

Door deze winst veerde NOVO op en startte met vol elan de derde set. Een set die wederom door beide teams werd gedicteerd. Pas bij 22-22 kon Shot het stuur overnemen en de set afsluiten met 22-25 winst. Waarna de conditie van het met ziekte blessure getergde NOVO getest werd. In de vierde set kon met een serviceserie van Van der Meer tijdig een voorsprong opgebouwd worden door NOVO met 16-11. Waarna het later in de set met geweldige reddingen op de harde aanvallen van Shot door Gijs Brasjen en Dennis Glasbergen, de set naar zich toe kon trekken met 25-23. Pas bij de veldwissel in de vijfde set met 7-8 voor Shot was voor NOVO het vuur op. Shot wist met een gedegen service serie van 9 punten achter een de set en daarmee de wedstrijd te winnen met 8-15.

Een geweldig spannende wedstrijd in de poule, waarmee NOVO de tweede plaats in neemt en Shot de top 4 betreedt. Helaas mogen de teams elkaar dit seizoen niet nog eens treffen, maar kijken uit naar het resterende seizoen. NOVO ontvangt op 8 december om 15:00 voor het eerst Limes uit Vleuten op Sportpark Duinwetering.