Welke partij wordt de vierde in de coalitie? | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Lies Spruit adviseert een college te vormen met wethouders van vier partijen. | Foto: Arie in 't Veld
Lies Spruit adviseert een college te vormen met wethouders van vier partijen. | Foto: Arie in 't Veld (Foto: Arie in 't Veld)
Politiek

Welke partij wordt de vierde in de coalitie?

Op woensdag 28 november vond er een persmoment plaats met de informateur Lies Spruit. Er werd gesproken over het formatieadvies voor de coalitievorming van de nieuwe gemeente Noordwijk. De informateur concludeert dat er een breed draagvlak is voor een kerncoalitie met de partijen NZLokaal/VVD/CDA. 

Deze partijen hebben in totaal 15 zetels. Verder is het advies van Spruit om de drie partijen aan te vullen met een vierde partij. Vanwege de opgave waar de nieuwe gemeente voor staat en de wenselijkheid van een stabiel bestuur.

Voorkeur voor Lijst Salman Noordwijk
De combinatie NZLokaal, VVD, CDA en Lijst Salman Noordwijk geniet de voorkeur van alle vier de partijen. Wel moet er dan vooraf een stevig aanvullende gesprek worden gevoerd over de verkiezingsretoriek en opstelling tijdens de campagnetijd van Lijst Salman Noordwijk. Dit gesprek moet helderheid geven of er een basis is voor vertrouwen in een stabiele coalitie met deze vier partijen.

Geen eenduidige tweede voorkeur
Uit de gesprekken komt geen eenduidige tweede voorkeur voor een coalitie naar voren. Zowel een combinatie met PUUR, als een of meer kleinere partijen zijn mogelijk. Inhoudelijk zijn er geen onoverbrugbare verschillen of duidelijke breekpunten.

De politieke partijen gaven aan dat zij Lies Spruit zeer erkentelijk zijn voor haar werk als informateur. De gesprekken vonden in een goede sfeer plaats.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>