Jan de Ridder niet in gemeenteraad | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:
Politiek

Jan de Ridder niet in gemeenteraad

"Ik wil iedereen bedanken die aan mij zijn voorkeurstem heeft gegeven. Dit heeft mij diep geraakt", zo luidt de reactie van CDA-er Jan de Ridder. Het voormalige raadslid geeft echter aan moverende redenen te hebben om van raadslidmaatschap af te zien. De zetel staat hij af aan Nathalie Barnhoorn.

"Het heeft mij ook een grote verantwoordelijkheid gegeven. Daardoor is de keuze wel of niet toetreden tot de gemeenteraad niet makkelijk. De stap om niet in de gemeenteraad te gaan heb ik niet lichtzinnig genomen.
De volgende redenen liggen hieraan ten grondslag: Ik heb op 28 april 2016 een fantastisch afscheid gekregen als CDA-raadslid en fractievoorzitter. Ook ben ik benoemd door de gemeenteraad tot ereburger van Noordwijk. Door mijn voorkeurstemmen komen er nu voor het CDA 5 mannen in de gemeenteraad en is Nathalie Barnhoorn gepasseerd. Ik geef dan ook in vol vertrouwen mijn raadszetel terug aan Nathalie.
Ik ben benoemd in het CDA-onderhandelingsteam en ga mij, met mijn ervaring inzetten om tot een evenwichtige en goede coalitie te komen. Tevens ga ik mijn ervaring inzetten om binnen de CDA-fractie maar ook voor Noordwijk, die dingen te doen die nodig zijn."
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>